Дори и да правим някакви грешки в кухнята, не забелязваме резултатите от тях, защото са почти незабележими. Те могат да са свързани с готвенето, чистенето или съхранението, като всеки детайл е важен.

Ние не искаме да съсипем кухнята и искаме да предупредим и вас за всичко, което може да се случва в нея. 

Представяме ви 10 начина, по които влияем негативно на кухнята.

1. Използваме кухненска хартия за почистване на плотовете

Оказва се, че те не са подходящи за дървени или стъклени повърхности, защото оставят драскотини.

2. Пренебрегваме как съхраняваме ножовете

Често слагаме всички ножове на едно място. Остриетата им не са защитени и те се пресичат. Покрийте всеки с някакъв плат или специална поставка.

3. Оцет за почистване на всичко

Избягвайте да търкате гранит, метал, камък и дърво с оцет. Течността е киселинна и ще разруши материала.

4. Смесване на горещи продукти в блендера

Горещите течности или храни в блендера са опасни. Ще се създаде пара, която пък ще увеличи налягането в уреда. По този начин той може да избухне.

5. Миене на месото преди готвене

Това наше действие не би убило бактериите по месото. Водата ще го разпръсне и ще се повишат рисковете от заболяване. Топлината е достатъчна.

6. Готвенето на храни в незалепващ тиган

Избягвайте този вид тигани при готвене на домати и цитруси. Те имат определена киселинност, която нарушава повърхността на тигана. Защитният слой се разрушава.

7. Стъклени дъски за рязане

Те са тежки и могат да се счупят след време. Изберете нещо, което не е от такъв материал и не вреди на ножа.

8. Хвърлянето на картофени обелки в сифона на мивката

По-добър вариант е да изхвърлите обелките в кошчето за боклук. В противен случай ще се запуши.

9. Белина по мебелите

Белината би разрушила повърхностите. Използвайте сапун и топла вода.

10. Дървени прибори в съдомиялната

Избягвайте да правите това, защото високите температури могат да ги унищожат, като се напукат или изгубят цвета си.