Често наричано „течно злато“, аргановото масло е органичен продукт, който се извлича от ядките на аргановото дърво. То е изключително богато на полезни хранителни вещества, включително мастни киселини и витамин Е. Свойствата който притежава аргановото масло го правят особено полезно за косата и кожата. Това обуславя факта, че то е популярен избор при водещи производители на козметични продукти в света. Вече не само богатите и известни личности могат да се възползват от ползите на аргановото масло. Ето и някои от най- честите му приложения в грижата за цялостния външен вид.

1. Против стареене

Аргановото масло не само хидратира кожата, но също така подхранва и изглажда видимите бръчки. Неговите антиоксидантни свойства помагат в борбата със свободните радикали и го правят идеалното средство в борбата със стареенето. Възвръща еластичността и продава плътност и мекота.

2. Премахва белезите на сухата кожа

Хора със суха кожа или такива страдащи от различни видове екземи, имат напукана и белеща се кожа и сърбежи. Използването на арганово масла има мигновен ефект и повлиява симптомите. Съдържанието на витамин Е и мастни киселини въздейства на уврежданията, като в същото време осигурява необходимите на кожата хранителни вещества и предотвратява повторната им поява. Аргановото масло съдържа и вещества, които успокояват сърбеж и зачервяване и помагат за оздравяването на дермата.

3. Против акне

Докато много масла и овлажняващи продукти са противопоказни при акне, аргановото масло успокоява засегната кожа и насърчава заздравяването. Акнето се появява често в резултат на мазна кожа. Тъй като аргановото масло не е мазно, то помага за балансирането на хранителните вещества в кожата и я овлажнява. Благодарение на антиоксидантните му свойства то подпомага оздравяването на увредените клетки и намалява възпалението.

4. Предпазва и възстановява

Антиоксидантите, които се съдържат в аргановото масло са полезни при лечение на раздразнена, напукана и повредена кажа и дори при изгаряния. Може да се използва и като превантивно средство. Аргановото масло намалява възпалението, успокоява болката и ускорява зарастването.

5. При бременност

Стриите са проблем за много бременни жени. Аргановото масло е идеалната защита срещу стрии и предотвратява набръчкване и увисване на кожата след раждането. Наличието на витамин Е в него увеличава еластичността и така спомага запазването на състоянието на кожата.

6. Заздравител за крака, ръце и нокти

Омекотяващите свойства на аргановото масло го правят идеално средство за третиране на чупливи нокти, сухи ръце и напукана и твърда кожа на краката. То овлажнява и омекотява, оставяйки кожата на ръцете и краката еластична и мека, а ноктите силни и здрави.

7. Овлажнител за устни

Особено при сухо и студено време устните могат лесно да се напукат, възпалят и изсушат. Аргановото масло е идеалният продукт, който гарантира, че устните ще останат сочни, меки и еластични.

8. Овлажнител за кожата

Аргановото масло се използва най- често средство за хидратиране и омекотяване на кожата. Благодарение на високото съдържание на витамин Е и мастни киселини, аргановото масло е идеален продукт и естествен начин за подхранване на кожата. Той лесно абсорбира и задържа големи количества вода в нея.

9. Балсам за коса

Доказано е че употребата на арганово масло прави косата копринено нежна, лъскава и мека. То е идеалния балсам за коса. Улеснява оформянето на къдравата коса и също така помага при раздвоени краища.

10. Заглажда косъма и придава блясък

Благодарение на способността си да укротява къдриците и подхранва косата, аргановото масло често се използва като стилизатор. Улеснява разресването и прави косата лесна за оформяне. Косата е атрактивна и бляскава, като в същото време е подхранена и овлажнена по здравословен и напълно естествен начин.

Аргановото масло има много ползи за кожата, косата и здравето. Това обаче е възможно само с правилната дозировка. Маската за коса Calinachi Extreme съдържа точното количество от него и гарантира пълният ефект от употребата му. Тя съчетава действието на отделни доказани във времето съставки за успешната борба с косопада и стимулиране растежа на косата. Calinachi Extreme съдържа също така и масла от авокадо, кофеин, жожоба, кокос и гуарана, както и магнезий и колаген за да бъде косата ви здрава, еластична и бляскава. С помощта на кофеина поддържаме тялото си жизнено и енергично, а благодарение на Calinachi Extreme сега можем да направим същото и за косата си.

Най- хубавото нещо за аргановото масло е, че употребата му е безопасна и е напълно естествен продукт. Чудото на аргановото масло може да промени начина Ви на живот.

Автор: Александра Цветанова