Защото това е свободното време, с което разполагаш, нали?

1. Напълни съдомиялната с всичко друго, освен съдове

Пластмасови играчки, сапунерки, пластмасови четки за коса и още много неща могат да се сложат в съдомиялната без никакви притеснения. Разходи се вкъщи и събери всичко, което чистиш рядко (или никога) и го сложи в съдомиялната машина.

2. Напръскай и изсмучи

Наръси със сода за хляб килима, тапицираните мебели, дори матрака на леглото и остави магията за премахване на миризма за 15 минути. След това махни содата с помощта на прахосмукачка от освежите повърхности.

3. Разходи се с четка за събиране на косми

Този преносим, удобен и ефикасен уред е цар на почистването на мръсотия, прах и трохи от труднодостъпните места, които винаги пропускаш. Почисти с четката полилея, дъното на чантичката си, плюшените играчки и други труднодостъпни места, за да ги освежиш.

4. Почисти козината от домашния любимец бързо

Чифт навлажнени гумени ръкавици е всичко, от което се нуждаеш, за да махнеш козината на малкия пакостник от любимата ти възглавница или фотьойл.

5. Махни праха от лайсните на паркета

Можеш да се справиш с мръсните лайсни без да се навеждаш. Напръскай леко стар чорап с препарат за почистване и прокарай крак по тях. По този начин ще почистиш светкавично бързо.

6. Обърни малко внимание на джаджите

В мобилния ти телефон може би има повече микроби, отколкото на тоалетната чиния и вероятно никога не го чистиш. Вземи мокри кърпи, със съдържание на алкохол и почисти често използваната електроника (например дистанционното за телевизора).

7. Почисти чантата си

Странно е, че нещата, които пипаме всеки ден са нещата, които чистим най-рядко. Дамската чанта е един от тези предмети. Приблизително половината от дамските чанти имат фекална бактерия, така че бързо дезинфектирайте вашата!

8. Освежи кухненската мивка

В кухнята се носи миризма, което не можеш да понасяш? Сложи няколко парчета лимон в сифона на кухненската мивка и пусни студената вода. Този малък трик ще прогони лошата миризма от кухнята.

9. Изчисти праха от вентилатора

Преди горещото време да те принуди да включиш вентилатора, се увери ще след като го включиш няма да напълни цялата стая с прах. Стара калъфка за възглавница ще накара вентилатора да заблести отново.

10. Изхвърли купчината със списания!

Не бива дори да се замисляш дали да ги изхвърлиш! Рециклирай старите списания и се радвай на свободното пространство.