1. Стрелците са пълни с позитивна енергия, която зарежда всички около тях. Благодарение на нея те носят слънце в душата си дори и в най-мрачните дни.

2. Стрелците притежават харизма, на която малко хора могат да устоят. Ето защо те винаги са заобиколени от хора, готови да ги следват навсякъде. И във всичко.

3. Стрелците са интелигенти, комбинативни, идейни. Те винаги са с едни гърди пред другите. Те са откриватели и новатори.

4. Стрелците рядко създават нови приятелства, просто защото са свикнали да пазят доверието и сърцето си. Те рядко се доверяват, но направят ли го, е завинаги.

5. Стрелците са широкоскроени и в същото време – злопаметни. Те са способни да прощават истински, но решат ли, че си ги огорчил непростимо, просто няма да ти простят. Колкото и да се опитваш. Колкото и време да опитваш...

6. Стрелците не позволяват да ги приемат като даденост. Ако усетят, че някой не ги оценява, просто ще му обърнат гръб. Докато не получат отношението, което заслужаваш.

7. Стрелците са отлични актьори. Именно когато страдат най-много, те се преструват на щастливи най-много. Ще се увлечете по духа им, без да подозирате, че плачат в душата си без сълзи.

8. Стрелците не съдят другите. Те вярват в доброто у всеки. И в това, че всеки има потенциал, който може да развие, стига да получи шанс за това.

9. Стрелците са комуникативни, както никоя друга зодия. Те могат да водят интересни разговори буквално с всеки и на всякакви теми.

10. Стрелците трудно се влюбват, но влюбят ли се, е до живот.

11. Стрелците не приемат ограниченията. Те вярват в личната свобода и имат нужда от своята.

12. Стрелците обичат приключенията. Във всеки един момент са готови да зарежат всичко и да тръгнат нанякъде. Дори и само за ден.