Пренебрегването на неуважението на мъжа е най-сигурната гаранция, че ще продължи.

Ще ти представим една ситуация за успешна среща.

Джени говори по скайп с братовчедка си Памела. Памела се подготвя за среща с прекрасен мъж, който е обещал да я вземе в 19 часа. В 19:15 Джени попита Памела дали ще му се обади, за да види къде се намира. Памела казва, че не е необходимо. В 19:45 Джини отново пита дали ще се обади. „Не“, отвръща отново Памела. Тя продължава да говори, сякаш нищо не се е случило.

В 20:00 часа се звъни на вратата на Памела. Тя моли Джени да изчака. 30 секунди по-късно Памела се връща и продължава разговора сякаш нищо не се е станало. Объркана, Джени я пита дали ще отиде на среща или не. „Не“, казва Памела. „Е, какво стана?“, пита Джени. „Попитах го за каква жена ме мисли, че се появява тук час по-късно. Хвърлих цветята, които ми донесе, и затворих вратата.“

Добре, признаваме, че тази ситуация е малко драматична. Определено не препоръчваме да правиш това, но се възхищаваме на тази дама. Тя не приема да бъде третирана сякаш тя или нейното време са по-малко ценни. Не толерира лошото отношение от един мъж. 

(Мъжът няма никакво оправдание. Той е закъснял). Съгласни сме, че трябва да научиш мъжа как да се отнася с теб. Памела учи мъжете как да се отнасят добре с нея от самото начало. Предлагаме ти да направиш същото.

Понасяла ли си лошо отношение и неуважително отношение?

Ето списък с 12 признака на неуважение от страна на мъжа, които никога не бива да понасяш:

1. Отношения 50/50. Той следи всичко, за да ти осигури (и плати) твоя "справедлив дял".

2. Моли те да платиш на първа среща (или на първите няколко) или те моли да платиш на всяка среща, на която те е поканил. За съжаление, сме старомодни. Ако той започне по този начин, най-вероятно това ще остане така през цялата връзка.

3. Пристига със закъснение без извинение или без да те е предупредил.

4. Изобщо не се появява. И не трябва да те интересува дали ще се обади на следващия ден или седмица. Следващият!

5. Постоянно отлага срещите ви. Коя си ти, третият му избор?

6. Лъже за местонахождението си.

7. Лъже, че се вижда с други жени (или спи с други жени).

8. Саркастични забележки, които те карат да се чувстваш зле, като например подигравки за теглото, интелекта или външния ти вид.

9. Флиртува, гледа жадно или прави сексуални коментари за други жени.

10. Дава обещания, които не спазва.

11. Винаги те пита за пари.

12. Представя те като приятелка.

Има още много. Някои от тях са толкова фини, че не изглеждат дори неуважителни... отначало.

Ситуацията на всяка жена е различна, така че е невъзможно да се дадат точни съвети за срещи и за това как да се справиш. Обаче съставянето на списък с поведение, което намираш за неуважително, е първата стъпка към заявяване на стойността ти. Със себе си и в света. Наздраве за първокласния ти любовен живот!