Чертите на Скорпионите могат да бъдат много изненадващи, но винаги в положителен смисъл! Колкото повече Скорпиони познавате, толкова по-ясно ви е, че те са много характерни и уникални личности. Въпреки че често са намирани за "студени", "неприятни" или "груби" (в някои случаи това е много видимо), истината за тях е съвсем различна. Всъщност онези, които твърдят, че този зодиакален знак е най-силният, имат известно право!

1. Не ги е страх да кажат истината

Те винаги ще ви гледат в очите и ще ви казват най-лошата истина, независимо колко неприятно и трудно ще е за вас да я приемете. Това обаче не означава, че са жестоки, а е знак за тяхната прозрачност и абсолютна честност. Скорпионите просто искат да имат нормална, проста и лишена от фалш свобода на отношенията и затова са най-добрите приятели в дългосрочен план.

2. Те винаги искат да блестите силно

Ако сте жена и най-близкият ви приятел е Скорпион, можете да бъдете сигурни, че ще ви каже истината ("Да, изглеждаш дебела с тези дънки!"), но също така и ще ви накарат да се чувствате най-красивите ("Облечи тази рокля, изглеждаш прекрасно в нея!"). Освен това Скорпионите са хора, които обичат да правят необичайни подаръци - бляскави, впечатляващи и... перфектни. Няма значение дали ще трябва да търсят седмици наред и да го получат от другия край на света.

3. Скорпионите са перфектни половинки

Макар и да си позволяват да ревнуват често, все още са най-добрият вариант за партньори. Може би не могат да говорят за емоциите си, но показват чувствата си чрез действия! Скорпионите са романтични, страстни и много привлекателни, но в същото време са надеждни и привързани към половинките си. Най-хубавото е, че търсят само сериозни взаимоотношения - особено ако другият иска същото.

4. Те са фокусирани реалисти, но...

Говорейки за най-важните характеристики на този зодиакален знак, няма как да не споменем и това - не обожавате ли идеята, че Скорпионите просто не могат да бъдат заблудени? Дори когато са влюбени и заслепени от страст, те винаги могат да видят зад усмивката и любезното отношение, да открият скритите мотиви, които отсрещната страна таи. Винаги изразяват мнението си в такива случаи и го правят с лекота. Те са изключително практични.

5. Искат да стигнат далеч

Скорпионите са доста амбициозни и упорити. Те не се справят с по-малко, когато могат да имат много! В общи линии не се страхуват от упорита работа, за да постигнат целите си. Освен това с удоволствие ще приемат и преодолеят всяка пречка, която намират на пътя си към успеха. Ако са сигурни, че си струва усилията, ще направят всичко необходимо (стига да знаят, че тяхната отдаденост ги води до желаната цел). Тази особеност на характера им изобщо не е лоша, особедно предвид "амбициите", които мнозинството от хората имат в наши дни!

6. Бил Гейтс също е тази зодия

Това не може да е просто съвпадение! Скорпионите са готови да експериментират, за да преминат собствените си граници и да достигнат по-високо ниво. Ето защо имат вътрешна сила, за която дори не подозират! Ако сте Скорпион и сте привлечени от книгите, изкуството или науката, имайте предвид, че това може да ви донесе слава, почит и възхищение от други хора.

7. Имат силна интуиция

Майките-Скорпион имат нещо повече от обикновена "майчинска интуиция". Факт! Може би не е лесно за децата им, когато достигнат до пубертета, но поне се предпазват от някои особености. Скорпионите често следват добре развитите си инстинкти и - нека бъдем честни - правят правилното. Всички трябва да следваме интуицията си, независимо дали сме Скорпиони, или не.

8. Не искат да говорят за пари

Хората, родени под този знак, често са добри спестовници: пестят, инвестират и умножават наличните средства по-добре от другите и никога не хвърлят пари на вятъра - освен ако наистина не се налага. Но опитайте да им зададете въпрос за приходите им! Доста е рисковано да се говори по финансови теми за Скорпионите, не само защото това не им е приятно, но и защото не искат да разкриват колко печелят.

9. Харчат пари за малките удоволствия

Макар и да управляват добре парите си, Скорпионите са склонни да харчат за "малки удоволствия". Така например се увличат от момента и купуват чифт обувки за астрономическа сума или чисто нова чанта, или пък пътуване по света. Дори и в този момент да нямат достатъчно пари, за да изпълнят мечтите си, те ще положат огромни усилия, за да получат това, което искат. Може да изглежда безотговорно, но всъщност основното им мото е: "Грабни момента".

10. Биха били перфектна компания на самотен остров

Когато се озовете в трудна ситуация (независимо дали е финансова, лична, или професионална) и нямате изход, бъдете сигурни в едно - добре е да имате Скорпион до себе си! Той е по-прозорлив от всеки друг знак и може да ви помогне дори в най-сериозните проблеми. Ще направи всичко, за да ви измъкне от тях!

11. Винаги са заредени с енергия

Нека бъдем честни: Скорпионите са истински заредени! Знаем, че не е лесно да контролираш емоциите си, когато чуеш лоша новина, но важното е да знаеш как да се възстановиш и отървеш от тъгата възможно най-скоро. Скорпионите са страхотни в това! Винаги знаят как да станат, след като са паднали, да приемат фактите и просто да продължат живота си.

12. Специалисти са в психологията

Както вече споменахме, Скорпионите винаги се опитват да направят най-доброто за хората, за които ги е грижа. Те не само ще се опитат да слушат за вашите проблеми, но и ще ви покажат съпричастност, ще ви помогнат да решите проблемите си или дори ще плачат с вас, ако това е необходимо. Да имате половинка Скорпион или пък просто приятен, е като да имаш личен терапевт - при това безплатно!

13. Те са най-добрите съдии и адвокати

Лесно е да видите, че всички тези невероятни характеристики отварят вратите за много светло и успешно бъдеще. Скорпионите са изключително обективни и това ги прави перфектни адвокати и съдии. Те имат аналитични умове и обичат да разследват - също така могат да бъдат страхотни детективи!

14. Външният им вид лъже

Когато за първи път се срещнем с някого от тях, те обикновено правят лошо първо впечатление - нека си признаем, че в началото ги намираме за по-тромави, груби, неприятни и резервирани. Но след като ги опознаем по-добре, виждаме колко са топли и привързани към другите. В същото време Скорпионите винаги могат да се жертват за хората, които обичат най-много. Ако имате близък Скорпион, със сигурност го знаете!

15. Те са най-добрите любовници

Завършваме с черешката на тортата. Не е тайна, че този знак е смятан за най-"еротичният". Енергията на вътрешния им огън и фактът, че са неуморни, ги карат да си спечелят тази слава. Скорпионите са най-страстните, чувствените и най-добрите флиртаджии! И това не са само думи - ако половинката ви е Скорпион, знаете какво имаме предвид...