Повечето жени харчат солидни суми пари, за да изглеждат красиви, и то възможно най-бързо. Но невинаги красотата изисква жертви или много пари, има трикове, които са лесни, бързи и евтини и които вършат чудесна работа!

Днес сме подбрали 24 такива трика, които всяка дама трябва да знае. В същото време сме обърнали внимание, че един прастар трик за красота изобщо не е препоръчителен.

1. За повече обем и здрава коса

Ако искаш по-обемна и красива коса, експертите препоръчват да смесиш 3 части морска сол с 2 части шампоан. След като се смесят хубаво, измий косата си с получената смес. Морската сол ще направи косата ти по-блестяща и здрава.

2. Суши косата си... с главата надолу!

Искаш да придадеш повече обем на косата си само с помощта на сешоар? Лесна работа. Най-правилният начин, по който да изсушиш косата си, е да го направиш с главата надолу. По този начин не само ще имаш повече обем, но и ще намалиш вредата от сешоар, който често изгаря косата още в корените.

3. При мръсна коса и никакво време

Ако не си имала време да се изкъпеш или си забравила, а вече нямаш никакво време да го сториш, можеш да прибегнеш до сухия шампоан или бебешката пудра. Просто нанеси малко от пудрата върху корените и след това я премахни с гребен. Тя ще попие омазняването и косата ти ще изглежда по-чиста.

4. Домашен дифузьор

Ако сешоарът ти няма такава приставка, можеш да използваш цедка, с която да накъдриш косата си.

5. За допълнителна грижа с балсама за коса

Ако искаш копринено мека коса, от време на време може да прибягваш до този трик: измий косата си с шампоан и я подсуши с кърпа. Нанеси голямо количество балсам или маска за коса, вържи косата си и я прибери в шапка за баня или обикновен найлонов плик (с шапката определено е по-лесно). Изчакай 30 минути, изплакни косата си и я остави да изсъхне без сешоар.

6. Как да съживиш очната линия

Въпреки че очната линия с филц е много по-удобна, тя изсъхва доста бързо. Има един трик, който можеш да приложиш в такива случаи. Издърпай края на четчицата, извади меката филцова част (най-добре да не използваш пръсти за целта, а пинцети), обърни я обратно и отново я напъхай. Така старата и изсъхнала част ще остане вътре, а ти ще имаш нов и неползван връх.

7. Бързо решение за торбичките под очите

Торбичките под очите се появяват в най-неподходящия момент (не че има подходящ момент за тяхното появяване) и обикновено няма какво да направим, освен да ги замаскираме с много пластове грим. Друг вариант е да използваш околоочен крем, който е държан в хладилника. Студеният крем ще намали подуването.

8. Най-добрият скраб за лице

Кокосовото масло е дар от природата и истински еликсир за кожата, затова те съветваме да си направиш домашен скраб за лице с него. Смеси кокосово масло и смляно кафе в равни части и готово! Нанеси сместа върху лицето си, разтъркай малко, изчакай поне 15 минути, а най-много час, преди да я отмиеш с топла вода. Сместа може да се използва и за скраб за цялото тяло.

9. Перфектният цвят при всеки фон дьо тен

Много е неприятно, когато си купиш нов фон дьо тен и той се окаже твърде тъмен за кожата ти. За да спасиш положението, добави малко хидратиращ лосион към фон дьо тена – смеси двете съставки на ръката си и после нанеси полученото върху лицето си. С лосиона ще направиш фон дьо тена по-светъл.

10. Как да премахнеш черните точки

Смеси 1 чаена лъжица канела и 3 супени лъжици мед, за да направиш гъста паста. Нанеси я върху лицето си с пръсти. Масажирай с кръгови движения в продължение на 5 минути и изплакни с топла вода. Медът е естествен антибиотик и извлича мръсотията от отворените пори, докато канелата има антимикробно действие, така че тя, освен че извлича мръсотията от порите, но и премахва излишния себум от повърхността на кожата, като по този начин намалява риска от появата на черни точки.

11. Леденият трик за сияйна кожа

Преди да нанесеш грима, премини с кубче лед по лицето си, по този начин ще затвориш порите и ще намалиш червенината. Освен това така гримът ще издържи по-дълго. Експертите твърдят, че този трик забавя и появата на бръчки.

12. Четка 2 в 1

Ако нямаш една от онези разперени четки за контуриране, можеш да използваш обикновена четка и фиба. Този трик ти спестява пари, но не забравяй да махнеш фибата след това, за да не повредиш четката.

13. Дъска за почистване на четки

Дъските за почистване на четки са доста скъпи, а ти можеш да си направиш такава и сама. Единственото, което ти трябва, е пластмасова дъска и пистолет с горещо лепило. Използвай пистолета, за да нарисуваш завъртулки и точици като при скъпите дъски за почистване. След това измий четките си с помощта на дъската.

В това видео можеш да видиш как се прави нагледно:

14. Използвай бебешки шампоан за почистване на четките

Вместо да купуваш скъпите почистващи препарати за четки, използвай бебешки шампоан и дъската, която вече споменахме.

15. Паста за зъби срещу пъпките?

Всички сме чували този съвет – ако ти е излязла неприятна пъпка, просто я намажи с паста за зъби, почакай няколко часа и чудо – пъпката се е свила! Наистина пастата за зъби успява да изсуши някои пъпки, но тя изобщо не е подходяща за нежната кожа на лицето, защото може да предизвика дразнения и дори допълнително зачервяване. Ние те съветваме да използваш продукти, които са създадени точно за бързото третиране на пъпки. А ако все пак искаш да използваш паста за зъби – нанасяй я само върху пъпката, за да не навредиш на кожата около нея.

16. Почисти устните с четка за зъби

Преди да си измиеш зъбите, нежно мини с четката по устните, за да премахнеш мъртвата кожа и да направиш устните си по-гладки.

17. За по-дълготрайно червило

Нанеси един слой червило, след това постави тънка салфетка върху устните си и отгоре нанеси малко полупрозрачна пудра. По този начин цветът ще бъде по-дълготраен.

18. При счупено червило

Да ти се счупи новото червило? Кошмар! За щастие, има лесен трик, който ще ти помогне да го залепиш отново. Внимателно нагрей краищата на счупеното червило с кибритена клечка или запалка. После ги притисни един към друг, за да залепнат. Накрая постави червилото в хладилника за 45 минути, за да се стегне.

19. За по-силни и здрави нокти

Ако имаш крехки и чупливи нокти, имаме едно домашно лекарство за теб – кокосовото масло! Масажирай ноктите и областта около тях с кокосово масло, по този начин ще ги хидратираш и ще ги направиш по-здрави. Освен това кокосовото масло има и антимикотично действие, така че се бори и срещу гъбичките.

20. Срещу петната от лак

Не можеш да махнеш особено упорит лак? Направи паста от 1 супена лъжица кислородна вода и 2 супени лъжици сода за хляб. Сложи пастата в топла вода и накисни ноктите за 5 минути. Химикалите ще махнат упорития лак и ти ще си готова за нов маникюр.

21. Спрей за готвене за по-бързо изсъхване на ноктите?

Има много домашни трикове за по-бързо изсъхване на ноктите. Например можеш да ги натопиш за няколко минути в ледена вода или да използваш незалепващ спрей за готвене. Да, правилно прочете. Много момичета в Инстаграм се кълнат, че методът работи. За целта трябва да напръскаш ноктите си със спрея, да го оставиш няколко минути и после да го измиеш. Ние ти препоръчваме да използваш тези методи само ако нямаш специален спрей за по-бързо съхнене на лака. Продават се и бързосъхнещи прозрачни лакове, които „запечатват“ маникюра и дават много добри резултати.

22. За меки стъпала

Погрижи се за грубите стъпала, докато спиш. Единственото, което трябва да направиш, е да нанесеш голямо количество хидратиращ лосион, кокосово масло или дори вазелин преди лягане. След като хубаво ги намажеш, си сложи дебели пухкави чорапи, за да не изцапаш завивките. На сутринта ще се събудиш с меки и гладки крака.

23. За перфектния педикюр

Още един трик, който препоръчват момичетата в Инстаграм. За перфектен педикюр и гладки стъпала ти трябват няколко таблетки „Алка Зелцер“. Да, правилно прочете. Таблетките „Алка Зелцер“ съдържат лимонена киселина и сода. Пусни таблетките в топла вода и си накисни краката в нея. Химикалите ще направят кожата ти по-гладка.

24. Правилният начин за нанасяне на парфюм

Въпреки че парфюмерийната индустрия би искала да нанасяме парфюмите върху целите си тела, за да свършват по-бързо, това изобщо не е необходимо. На тази снимка виждаш местата, на които се препоръчва да нанасяш парфюма. Причината е, че тези места са по-горещи и върху тях парфюмът ухае по-дълго и по-силно. Освен това, когато нанесем парфюма върху китките си, докато ръкомахаме разнасяме частиците из въздуха.