Извънредна ситуация, ограничения и препоръки да останем у дома. Само за няколко дни животът ни се преобърна напълно и за пореден път ни доказа, че няма нищо по-важно от здравето.

Признаваме, че не е никак лесно да не посягаме често към хладилника, когато сме постоянно у дома. Но добрата новина е, че можем да използваме тези дни, за да дадем на организма и небцето си всички полезни и вкусни продукти, които заслужават. А за да сме сигурни, че няма да увеличим теглото си, е важно да подбираме правилни продукти и най-вече такива, които са богати на калций, минерали и витамини.

Затова ви предлагаме да се поглезите с тези 3 рецепти с ядково мляко от Olympus, които ще ви заредят с енергия и няма да ви карат да се притеснявате за излишните калории.

Olympus предлага цяла гама от напитки с бадем, орех и шамфъстък, като към някои от тях добавя щипка какао, за да направи живота ни по-сладък. Още по-хубавото, че те са подходящи за вегани, вегетарианци, хора с алергии към лактозата и са идеално решение за всички, които постят.

Пухкави и леки палачинки

Какво по-хубаво от това да си направим палачинки за закуска? А когато са здравословни, сякаш са още по-вкусни.

Съставки:

  • 2 ч.ч. брашно;
  • 2 ч.ч бадемово мляко;
  • 1 пакет бакпулвер;
  • 2 ч.л. захар;
  • 2 яйца или 1 ч.ч. овесени ядки.

Начин на приготвяне:

Разбийте сухите съставки. Добавете млякото и яйцата и разбийте, докато получите хомогенна смес. Загрейте малко олио в незалепващ тиган и сипвайте по малко от тестото. Щом по палачинката се появят балончета, е време да я обърнете и да изчакате да получи златист загар.

Смути с боровинки

Има и дни, в които просто нямаме време да приготвим за закуска нещо особено сложно. Тук на помощ идва смутито с боровинки - лесно за приготвяне, хранителна и много свежо.

Съставки: 

Начин на приготвяне:

 

Изсипете всички съставки в блендер и смесете. Ако е необходимо, добавете още мляко. Пресипете в красива чаша или такава, подходяща за път и се насладете на вкуса и енергията, която ще получите.

Здравословен сладолед

Кой няма нужда от купа сладолед след тежък ден? Но знаем, че този десерт е забранено удоволствие, за което плащаме с увеличаване на размера на дънките. Има и сладолед, който е здравословен и вкусен.

Съставки:

Начин на приготвяне:

Смесете всичко в блендер и разбийте, докато не получите хомогенна смес. Пресипете в удобен за вас съд и я замразете. Сега имате полезен и вкусен десерт!

Млякото от ядки - полезна и вкусна добавка към ежедневието ни

През последните години се намериха десетки начини да заместим животинското мляко и млечните продукти. Но въпреки това бадемовото, ореховото и шамфъстъченото мляко остават най-полезни.

Olympus създаде продукти, които са изцяло от истински и напълно чисти гръцки ядки.

Carpos Almond идва в два варианта- натурална и неподсладена напитка в разфасовка от 1 л. Бадемите са полезни при настинка, намаляват холестерола и са богати на минерали. А за почитателите на по-сладките напитки се предлага и Carpos Almond с какао, в опаковка от 500 мл. 

Орехите пък са полезни за паметта, косата и ноктите и контролират теглото. За да се възползваме от ползите на тази ядка, е създадена Carpos Walnut с какао, която също е в опаковка от 500 мл. 

И за финал представяме Carpos Pistachio, който също е в опаковка от 500 мл. Шамфъстъкът се грижи за здравето на очите ни и действа като афродизиак и антиоксидант. 

Ядковите напитки са с ниско съдържание на калории и мазнини, което е полезно през периода, в който седим повече у дома. Подходящи са за вегани и вегетарианци, както и за хора, алергични към лактоза и глутен. Фактът, че не съдържат животински мазнини, ги прави подходящи и по време на пости. 

И освен, че не затормозяват организма и ни помагат да се предпазим от излишните килограми, напитките на Olympus съдържат нужното количество витамин В, Е и калций. 

Всички те могат да бъдат използвани във всяка рецепта, в която присъства краве мляко и ще се впишат чудесно в 3-те десерта, които ви представихме.