Някои от най-ефективните козметични продукти се намират в твоята кухня. Има толкова много рецепти за домашно приготвени маски и мазила, които лекуват дори сериозни проблеми като акне, пърхот,целулит

Няма място за паника, ако точно преди вълнуваща среща с гаджето осъзнаеш, че кремът ти за бръснене е свършил. Не се притеснявай и ако си забравила да си купиш балсам или маска за коса. Винаги има решение и то се крие в ежедневните ти хранителни продукти. 

Банани


Презрелите банани, които никак не обичаш, са идеалната кремообразна консистенция за крем за бръснене. Смачкай един банан на каша и добави малко вода. Използвай вместо крем за бръснене. Благоуханният аромат е само малък бонус, който ще получиш от този експеримент. Плюс това, бананите съдържат витамин А и калий, които ще хидратират кожата на краката ти. Супер, нали?!

Захар


Не е тайна, че захарта е идеална за пилинг на кожата. Кафявата захар е съставка на много козметични продукти, които може да откриеш в аптеките и универсалните магазини. Тя обаче работи много по-добре без луксозна опаковка. Комбинирай с нормалния си ексфолиант или я смеси с мед или зехтин. Може да използваш и етерично масло по избор. Ще се изненадаш от крайния резултат, разбира се, приятно. Захарта премахва мъртвите клетки и освежава кожата, придавайки й свеж тен.

Ябълков оцет


Косата изисква постоянни грижи, за да изглежда добре. Вероятно си чувала за действието на ябълковия оцет. Използвай при изплакване на косата. Комбинацията 50% оцет и 50% вода е идеалната за теб. Тази процедура ще направи косата ти здрава и блестяща като кинозвезда. Гаранция!

Авокадо


Не подценявай авокадото! То е не само част от диетата ти, но и идеалният ти помощник по красота. Смачкай малко авокадо и смеси с 2 супени лъжици студено пресован зехтин. Нанеси на влажната коса и остави да действа 20 минути. Може да го използваш и за маска за лице – смеси ¼ чаша мед и 1 узряло авокадо. Нанеси на кожата и остави да действа най-малко 10 минути.

Чай


Пакетчетата чай са идеални за зачервени и подпухнали очи. Кофеинът в черния чай ще намали подпухналосттадокато противовъзпалителните свойства на зеления чай ще успокоят зачервяването и възпалението.