Музикантът Принс беше познат като един от най-влиятелните творци на американската поп сцена, смесвайки различни жанрове и залагайки на смели решения. Но мистерията около личността му също привличаше и очароваше феновете му по цял свят.

Тъй като рядко даваше интервюта, митовете около Принс се рояха непрестанно. Той самият дори се шегуваше с журналистите, че иска да се съсредоточат върху музиката му, затова няма да отговаря на лични въпроси. През 1995 г. дори се съгласява да даде интервю за BBC, но на интервюто не казва нито една дума на журналистката.

Слуховете само увеличаваха харизмата на музиканта. Затова ви представяме 5 от най-странните истории около личността на Принс, за всеобща изненада най-откачените митове всъщност се оказват истина.

Нямал нужда от сън

Принс беше известен със своя работохолизъм, благодарение на който успя да продуцира 40 студийни албума и над дузина други записи за период от почти 40 години.

Той бил толкова отдаден на работата си, че според историите стоял буден с дни, докато правел първите си албуми.

И други музиканти потвърждават думите му от едно интервю от 1985 г.: „Няма друг човек около мен, който да стои по-дълго буден от мен самия. Музиката ме поддържа буден.”

Присъдата: Истина

Бил част от „Свидетелите на Йехова”

Неговият приятел и ментор Лари Греъм, басист в една от групите му, запознал Принс с религиозното изповедание „Свидетелите на Йехова” през 2001 г.

„Не го смятам за духовен прелом, по-скоро беше осъзнаване”, разказва Принс през 2008 г. за сп. „Ню Йоркър”. „Ние сме като Морфей и Нео от „Матрицата”.

Започнал да посещава срещите им в града. Също като останалите от движението, Принс звънял по вратите на хората, за да проповядва религиозните възгледи на движението.

„Понякога хората бяха много изненадани, но обикновено го приемаха спокойно”, казва той.

Присъдата: Истина

Не вярвал във идеята за време

Може да звучи като лъжа, но Принс няколко пъти е казвал, че приема „времето” като трик и илюзия.

През 1999 г. в свое интервю за датска телевизия Принс казва, че започнал да се замисля над тази идея, когато през 1984 г. записал своя апокалиптична песен за 1999 г. Освен това не вярвал в рождените дни: „Не празнувам рождени дни. Така не броя дните, което означава, че не броя изминалото време, което пък ми позволява да бъда същия като преди 10 години.”

В друго интервю от 2011 г. пред „Гардиън” също споделя тази своя концепция. Според него той не остарява, защото „времето е измислено от нас... но не е истинско.”

Присъдата: Истина

Имал нужда от операция на тазобедрената става

Според слуховете проблемите на Принс започнали през 2005 г. Смята се, че певецът планирал тайна операция, но през 2009 г. светският журналист Роджър Фрийдман пише, че музикантът е отказал операцията, защото „Свидетелите на Йехова" не позволяват преливания на кръв.

Друг журналист обаче казва, че такива слухове са необосновани, съдейки по подвижността и бързината, която Принс демонстрира на сцената. Но липсата на потвърждение от Принс и това, че често носел бастун на обществените си прояви, накланя везните, че този митът може да е истина.

Присъдата: Не е ясно

Боядисал цялата си къща в лилаво

Фен сайтове са пълни със странни и страхотни истории. Някои от тях твърдят, че Принс украсил тийнейджърската си стая с огледала и заешка козина. Кой знае, може да е истина.

Според други слухове музикантът боядисал дома си в Лос Анджелис в лилаво.

Наемодателят му го съди за нерегламентирани промени – като боядисването на къщата на лилави райета и слагането на плочки с монограми.

Адвокатите на звездата се аргументирали, че хазаинът си прибирал наема без оплаквания и затова искът бил отхвърлен.

Присъдата: Вероятно е истина