Много жени, особено младите момичета, често се чувстват несигурни в романтичните си отношения. Е, понякога най-лошите ни очаквания са оправдани, но също така е лесно да се съмняваме в чувствата на партньора си поради собствената си несигурност или лоша предишна връзка. За щастие, има няколко признака, които могат да ви помогнат да разберете дали партньорът ви е наистина е влюбен във вас или просто ви използва за своя собствена изгода

Разбираме колко объркващи могат да бъдат отношенията, така че искаме да хвърлим светлина върху това как да определите реалните намерения на партньора си

Обича ви: постоянно се взира във вас

Писателите на много романтични песни са разбрали - мъжът, който наистина е влюбен, няма да може да откъсне очи от вас. Много мъже имат този специален поглед в очите си, когато сте облечена за петък вечер. Но ако забележите, че той ви наблюдава с удивление и вълнение, когато правите прости неща, като готвене на вечеря или обличане на палтото ви, вероятно е влюбен.

Използва ви: не ви кара да се чувствате специална

Изглежда, че не се различавате от никое друго момиче, с което е бил някога или от приятелите му. Може непрекъснато да ви сравнява с други хора или да не ви показва никаква привързаност. Ако чувствате, че сте само една от многото, той просто не се интересува достатъчно то вас, за да ви оцени.

Обича ви: Не се плаши дори когато го очаквате

Всички имаме тайни и спомени и е нормално за някои хора те могат да бъдат пречка за връзката им. Но ако вашият партньор знае много за миналото ви, включително и за моментите, с които не се гордеете и все още е с вас, вероятно е по-влюбен, отколкото си мислите. Приемането на всички страни на друг човек, а не само на приятните, е знак за зряла връзка и любов.

Използва ви: Постоянно се чувствате виновна

Изглежда, че не можете да направите нищо правилно, започвайки от справянето с проблеми на работа до избора на храна за котката в супермаркета. Ако непрекъснато чувствате, че няма значение какво правите, то не е достатъчно и сте можели да се справите по-добре, време е да избягате от връзката си. Няма нищо лошо в опитите да помогнете на партньора си да стане по-добър човек, но тези промени трябва да бъдат наложени чрез любов и грижа, а не да ви карат да се чувствате виновни.

Обича ви: Той е по-наясно как поведението му може да ви повлияе

Всички имаме модели на поведение и невинаги напълно разбираме как те засягат другите хора. Ако забележите, че вашият партньор става все по-осъзнат и се опитва да се държи по такъв начин, че да не ви се нарани или разочарова, това е добър знак. Но имайте предвид, че ако сте загрижени за нещо или искате да действа по различен начин, по-добре е да проведете разговор и да не очаквате той сам да го разбере. Вашият човек не може да чете мисли, нали?

Използва ви: Изчезва

Правите планове заедно и той се отказва в последния момент. Или му отнема много време, за да отговори на съобщенията или телефонните ви обаждания. Да, от време на време може да е зает, но мъжът, който наистина ви оценява, ще намери време за вас. Ако ви се струва, че не цени времето ви, най-вероятно ще излизате с него само когато е удобно за него и по неговия график.

Обича ви: Забелязва малки детайли, които ви правят щастлива

Всички обичаме големите жестове, но най-важни са малките неща. Например, той си спомня любимия ви вкус сладолед, глупавият сериал, който сте гледате, когато сте тъжна или името на първия ви домашен любимец. Тези неща показват, че го е грижа достатъчно, за да премине „отвъд” стереотипните неща като цветя и бонбони (все още ги обичаме) и да се ангажира с вас на по-лично ниво.

Използва ви: Никога не е готов да прави компромиси

Правенето на компромиси може да бъде трудно, особено ако връзката ви е нова, но това е целта, върху която всички трябва да се съсредоточим. Партньорът ви трябва да уважава мнението ви и да е готов да намери точния баланс, така че и двамата да сте щастливи. Ако не иска да се откаже от „правото си“ да решава всичко, то вероятно е време да си тръгнете от такава контролираща връзка.

Обича ви: Откровен е с вас и очаква да направите същото

Всички се чувстваме уязвими в отношенията си, но е трудно да изградим силни такива без да споделяме мислите и чувствата си. Ако той е готов да преодолее страха от отхвърляне и да бъде откровен с вас за страховете и проблемите си, ви вярва и вижда бъдещето си с вас. И това работи в двете посоки - той се интересува да ви опознае наистина, а не само хубавата страна, която му показвате.

Използва ви: Емоционално ви манипулира

Познава вашите силни и слаби страни и се опитва да ви манипулира да вършите нещата, които той иска. Този тип взаимоотношения са неприемливи. Ако забележите, че постоянно се чувствате виновна или емоциите на партньора ви доминират над вашите, вероятно е време да направите крачка назад и да прецените какво става.

Обича ви: Готов е да говорите и да решите проблемите

Въпреки че здравословното количество емоции може действително да е от полза за разрешаването на конфликти и за поддържането на партньора ви щастлив, крещенето няма да реши проблема. След като и двамата сте емоционални, партньорът ви трябва да е готов да проведе разговор, за да обсъдите нещата. Комуникацията е ключът към силната връзка и човекът, който ви обича трябва да може да остави егото си настрана и да признае, че може би е сгрешил.

Използва ви: Провокира ви да правите публични сцени или да си мълчите с дни

Разбираме, че понякога нещата могат да станат прекалено емоционални, но мъж, който ви обича, никога няма да ви унизи публично като направи сцена или да негодува като си мълчи с дни. Това поведение може да бъде знак за емоционална манипулация, невъзможност да контролира емоциите си или дори форма на „наказание” за нещата, които сте направили погрешно. Човек, който наистина ви обича, никога няма да ви нарани, така че ако това не е отношението, което искате, по-добре да прекратите тази връзка

Били ли сте някога в ситуация, в която сте имали чувството, че партньорът ви си играе с вас?