Замъците са красиви дори когато са изоставени. Да, приказните палати са си приказни, независимо от това, че се рушат. Те дори стават още по-красиви с времето. Dama.bg ще ви потопи в един приказен свят, от който няма да ви се иска да излезете.

1. Замъкът Bannerman, Ню Йорк


На пръв поглед бихте си помислили, че става въпрос за някакъв замък в Европа или по-точно в Шотландия. Е, истината е, че тази красота се намира близо до Ню Йорк, на брега на река Хъдсън. В действителност това не е истински средновековен замък. Външният му вид е по идея на собственика.

2. Замъкът Миранда (Château Miranda), Белгия




Замъкът е построен през 1866 г. След Втората световна война е направен на сиропиталище. От 1991 г. замъкът стои необитаван. Семейството, на чието принадлежи, не се занимава с него, не го поддържа. Превръща се в местна забележителност за любителите на авантюристични пътешествия в миналото.

3. Колежът Bennett, Милбрук, Ню Йорк


Това не е замък, но няма как да не се впише в тази класация именно поради своята изоставена красота. Основан е през 1890 г. Сградата е била е строг женски колеж, но през 1978 г. затваря врати.

4.Замъкът Kasteel van Mesen, Белгия


Построен е през 1628 г. Използван е като замък, фабрика за тютюн, училище за аристократите.

5. Lillesden Estate Mansion, Великобритания



Това красиво имение е построено през 1853 година от банкера Едуард Лойд. След Първата световна война е превърнато в държавно училище за момичета, а от 1999 г. е изоставено.


6. Muromtzevo Mansion, Русия


Построен заради облога, който сключва неговия собственик. Замъкът е едно от доста интересните неща в царска Русия. Стои самотен и необитаем, чакайки да бъде изследван и разгледан по-задълбочено от истински авантюристи, които не се страхуват от духове. Защото, знаете, всеки изоставен замък крие своята загадъчна история, което пък поражда безкрайни слухове и страшни истории за духове.

7. Pokrovskoye-Streshnevo Mansion, Москва, Русия



8. Дворецът на принц Саид Халим, Кайро, Египет