Силната жена не е пресметлива. Тя дава и се раздава. Знае какво заслужава и знае как иска да се отнасят към нея – както тя се отнася към останалите. 

Ако се срещаш съм силна жена, ти също трябва да си силен.

Силната жена иска да бъде уважавана. Не е нужно да й подаряваш рози на Св. Валентин. Не е нужно да й пишеш любовни стихове. Не е нужно да я водиш в скъпи ресторанти. Нужно е само да й показваш, че е важна за теб. И да си сигурен, че го разбира. Да си сигурен, че знае, че не е сама. Дори когато не си до нея. 

Ако се срещаш със силна жена, трябва да си готов да се бориш за нея. Дори със самата нея.

Понякога тя ще издига стени между вас. Но само за да провери колко силни са чувствата и волята ти. Само за да се убеди дали наистина искаш да си с нея.

Силната жена е понесла много болка. Именно тя я е направила силна. Тя знае, че може да се справи с много неща. Но иска да не й се налага да го прави. Сърцето й е в белези от рани, но тя иска да ги излекува. Да ги излекуваш.

Ако се срещаш със силна жена, трябва да поискаш да чуеш историята й.

Да се разкрие пред теб. Да я накараш да ти повярва. Да й позволиш да бъде слаба. Да й покажеш, че вече ти ще бъдеш нейната сила. И нейната опора.

Силната жена няма нужда от красиви думи. Тя има нужда от силни и искрени жестове. Има нужда да знае, да усеща, че е обичана силно. Желана силно. Чакана силно.

Ако се срещаш със силна жена, покажи й, покажи на целия свят, че се гордееш с нея, че вярваш в нея, че си до нея.

Подкрепяй я, когато се бори за мечтите си. Насърчавай я, когато е обезсърчена. Вдъхвай й кураж, когато е обезверена.
Просто бъди до нея.

Силната жена знае плюсовете си. И своите минуси. Тя се бори за своето израстване. Бори се да бъде още по-добра, още по-истинска, още по-себе си. Но има нужда да знае, че за теб е напълно достатъчна такава, каквато е. Има нужда да знае, че я харесваш и приемаш такава, каквато е. Има нужда да усеща, че я обичаш такава, каквато е.

Ако се срещаш със силна жена, трябва да забравиш за егото си.

Да забравиш за страховете си. И да се впуснеш в това лудо приключение, наречено Истинска Любов. Пламтяща Любов. Вечна Любов.

Ако се срещаш със силна жена, трябва да си способен да обичаш силно.

 

Автор: Лорън Харвис-Гибсън