Ако човек се интересува, никакво разстояние не би му попречило. Но ако ТОЙ не се интересува от ТЕБ, можете дори да живеете в съседство и пак да ви делят километри...

Мъжът има силно желание да бъде инициатор във връзките. Това е част от мъжествеността му, част от същността му. Той иска да се справи с предизвикателството. За мъжете е интересно именно, когато е трудно. Влизате в мислите му, карате го постоянно да търси начин, за да получи това, което иска и накрая се промъквате в сърцето му. 

Мъжете обичат преследването. Вярвайте ми. Когато най-накрая намери каквото иска, той тръгва след това. Ако мъжът, когото обожавате, не ви преследва, той не се интересува от вас.

Все пак мъжете могат да се оправдават безкрайно, ще измислят стотици причини защо не ви следват. Често в опитите си да бъдат достатъчно убедителни дори ще излъжат или ще прикрият истината, за да не се чувства жената до тях наранена. Мъжът ще каже, че е зает, че е затрупан с работа, че се случват други неща или просто може да игнорира "любимата" си и да не й обръща особено внимание.

Той е очарователен, харизматичен, готин и с хипнотизираща усмивка. А пък да не споменаваме за онзи смях, който ви кара да се топите. Той ви отваря вратата, води ви на срещи, забавлявате се заедно, създавате спомени...Но какво ще кажете за всички объркващи съобщения, които ви подвеждат и ви карат да се съмнявате? Какво ще кажете за всички пъти, в които сте се чудили дали сте направили нещо нередно, за да го разстроите, да го накарате да се държи по-студено и да загуби интерес към вас?

Спрете да гоните този мъж, който няма да ви даде от времето си, който не полага усилия да разговаря с вас, който не показва, че именно вие сте жената на живота му и той не може без вас. Започнете ли да се съмнявате дори за миг в неговото желание да иска да ви задържи до себе си, то тогава не губете и минута време, огледайте се и спрете да бъдете "двигателя" във вашата връзка. 

Не бъдете жената, която позволява на мъжа до нея да играе с ума си, чувствата ѝ или дори тялото ѝ. Жената трябва да бъде достатъчно уверена и сигурна в себе си, способностите си и трябва да знае собствената си стойност. Да губи времето си в излишно чакане на мъж, който не желае да я последва и да я преследва, или иначе казано - мъж, който не си заслужава!

Идеята да оставите един мъж да ви преследва може да звучи старомодно, но помислете за следното: Един мъж ще ви покаже кой е той, когато излизате. Бъдете наблюдателни! Начинът, по който той общува с вас е ключов, за да разберете дали наистина се интересува достатъчно, за да дава всичко от себе си в опит да ви впечатли.

Истинският мъж ще ви преследва всеки ден. Истинският мъж ще ви мотивира да бъдете най-доброто, което можете да бъдете. Истинският мъж ще ви се възхищава не само за онези прекрасни качества, които притежавате, но ще намира и по нещо чаровно в недостатъци ви. Той няма да каже, че нещо у вас не му допада и след това да го използва срещу вас, когато е ядосан или разочарован от вас, както момче, като истински мъж ще ви уважава, независимо от всичко. Истинският мъж ще ви доведе по-близо до целите ви, защото ще иска да успявате и той да бъде горд с постиженията ви - той ще иска да бъдете щастливи. Истинският мъж няма да играе с чувствата ви като с играчка и няма да ви се обажда само когато му е скучно. Ако той наистина се интересува от вас, той ще отдели време, а не просто да ви звъни или вижда в интервал от време, когато просто няма какво да прави.

Бъдете с мъж, който ви показва, че го е грижа, мъж, който няма да ви разпитва до най-малките подробности. Бъдете с мъж, който ви вижда като „приоритет", не като поредния "ангажимент".

Е, дами, вие аслужавате повече! Заслужавате мъж, който постоянно ще опитва да ви показва колко важна част от неговия живот сте, как в сърцето му и мислите му няма място за друга. Не заслужавате да се подчинявате! Заслужавате да бъдете „нещо“ за вашата половинка.

НЕ! Не заслужавате да се примирявате и да се оставяте по течението. Вие сте жена. Бъдете нежна, но и твърда, когато се налага, бъдете добра, но не и наивна, бъдете крехка, но и силна, когато ситуацията го изисква, бъдете красива, но не заради мъжа до вас, а заради самата вас! Вие заслужавате толкова чиста любов, че дори и най-бялата роза не би могла да се сравни с чистотата на чувствата, които трябва да изпитвате един към друг. Заслужавате да имате увереност, че сте нещо повече от нещо или някой, с когото да се мотае, когато му е удобно.

Заслужавате да бъдете преследвани от истински мъже, скъпи дами.
Да бъдете сами понякога може да е трудно, но да харесаш някой, който не се интересува или не проявява интерес към теб, може да бъде още по-болезнено. Това ще ви донесе само страдание и мъка, защото всъщност не получавате онова, което искате.

„Животът е история, която само времето може да разкаже.“ Но не оставяйте на времето да взема решения вместо вас. Влюбвайте се лудо, обичайте смело, но намерете онзи, истинския мъж. Този, който би прекосил света, за да ви накара дори за миг да се усмихнете. Този, който ще показва колко много иска да бъдете част от неговия живот. Този, който ще бъде и достатъчно смел, за да ви преследва!