Една уникално красива и вкусна идея, с която ще съберете всички край масата!

Необходими продукти:
Смес от: мляно месо (свинско и говеждо) - 500 гр, сол, черен и червен пипер - на вкус, кубче пилешки бульон - 1 чаена лъжица, лук - 1 глава, чесън - 1 скилидка
Вода - 100 мл
Кашкавал - 140гр
Олио - 30гр

За тестото:
Мляко - 125 гр
Сметана - 125 гр
Суха мая - 7 гр
Захар - 1 супена лъжица
Сол - 1 чаена лъжица
Яйце - 1 бр.
Брашно - 500 гр
Масло - 6 супени лъжици

Начин на приготвяне:
1. В млякото се поставя маята, добавя се захарта и се оставя 15-20 мин.
2. След изтичане на минутите се добавя сметаната, солта яйцето, маслото и пресятото брашно, замесва се меко тесто. Купата се покрива и се оставя на топло място за около час. След което тестото се разделя на две равни части.
3. Едната част остава в купата
4. Втората част се разточва с дебелина 3-4 мм 
5. С помощта на форма или чаша с диаметър 7-8 см изрежете разточеното тесто. Остатъка направете на топка, разточете отново и изрежете с формата. Получените форми покрийте с фолио, за да не изсъхнат.
6. От сместа с каймата се взима по една чаена лъжица и се поставя върху всяка формичка, отгоре се поставя щипка от настъргания кашкавал. Така всяка се прегъва първо на две, после още веднъж, като краищата се притискат.


7. Така получените заготовки се редят плътно една до друга от външната страна в съд за печене с диаметър 28 см (тавата предварително се намазва с масло и се поставя хартия за печене).
8. Като използвате използвате цялото тесто, преминете към другата половина, която заделихте още в началото.
9. За средата вземете 3 заготовки и ги подредете една към друга.


10. Покрийте съда и го оставете 20-30 мин.
11. Разбийте 1 жълтък с 1 супена лъжица мляко и намажете отгоре.
12. Печете в загрята фурна при 180°C около 35-40 мин, 15 мин. преди края намалете фурната на 170°С.
13. Готовата баница намажете с олио и покрийте за 15 мин.
14. Добър апетит!