Много обичаме суфле, а да си го приготвим е толкова лесно и бързо. В днешната рецепта обаче няма глутен, рафинирана захар и млечни продукти. Това я прави много здравословна и ще се чувстваш прекрасно след вечеря! Ето и как да си я направиш:

Необходими продукти:

• 1/3 чаша рафинирано кокосово масло
• 1/2 чаша шоколадов чипс от тъмен шоколад без мляко
• 2 яйца
• 1 яйчен жълтък
• 1/4 чаша кокосова захар
• 1/2 ч. л. ванилов екстракт
• щипка сол
• 1 с.л. нишесте
• 3 с.л. бадемово брашно
• кокосов сладолед

Начин на приготвяне:

Загрей фурната до 250 °C. Намажи две купички с кокосово масло и ги постави върху лист за печене.

Постави кокосовото масло и шоколадовия чипс в купа, безопасна за микровълновата, в която да постоят за около 60 секунди и след това разбъркай добре. Върни за още 30 секунди в микровълновата, като междувременно разбъркваш добре, докато шоколадът напълно се стопи и няма бучки. В средна купа разбий добре яйцата с жълтъка, кокосовата захар и солта.

Смеси шоколадовата смес и сместа от яйца и захар, а след това и нишестето и бадемовото брашно. Сложи тестото равномерно в приготвените купички и печи в продължение на 12 минути или докато стените на суфлето се втвърдят, а центърът е все още мек (имай предвид, че времето за твоята фурна може да бъде по-малко или повече). Извади десертите от фурната и остави да се охладят за около 1 минута. Внимателно ги отдели от купичката с нож. Покрий всяко с обърната надолу десертна чиния, след което бавно ги обърни отново. Остави ги така за 10 секунди и ги отдели от формичката. Сервирай с ванилов сладолед.

Няма как да устоиш!