Един ден ще почувстваш, че нещо липсва в живота ти. В началото няма да можеш да го определиш точно - ще се опиташ да го пренебрегнеш и да погребеш това объркване, като направиш нещо продуктивно.

Но когато дойде нощта, отново ще почувстваш тази кухина в гърдите си.

Ще се чудиш какво точно те притеснява. Ще се преструваш, че нямаш идея, но знаеш точно какво ти липсва. Не можеш да избягаш от самотата. Ти също си човек, който има уязвими моменти, дори и да не обичаш да го признаваш.

Един ден ще разбереш, че е копнеещо чувство на любов, която вече нямаш. Любов, която си пропилял и изхвърлил.

Ще се вгледаш в силуета на града извън стаята си и ще си спомниш как на някой му е пукало за теб. Сърцето ще те заболи малко, като мислиш за миналото. Ще разбереш, че някои неща никога повече няма да бъдат същите и хората, които си отблъснал, няма да се върнат при теб.

Ще опираш челото си в стъкления прозорец, ще гледаш движещите се коли под сградата си и ще си спомниш за мен.

Ще се чудиш дали все още се усмихвам на дребни, очарователни неща. Ще се чудиш дали ентусиазмът ми относно мечтите ми се е променил. Ще се чудиш къде съм в този момент, защото знаеш, че аз винаги се движа, винаги откривам нещо ново, винаги напускам, винаги бягам.

Тогава ще прошепнеш името ми, за да запълниш тишината в стаята си и да се запиташ дали и аз си мисля за теб.

Ще помислиш да се събереш с мен. Отчаяно ще искаш празнината в сърцето ти отново да се запълни. Ще признаеш, че аз съм единственият човек в света, който може да разбере всяка част от теб.

Един ден ще преглътнеш гордостта си и ще ме попиташ дали можем да спасим връзката, която оставихме след себе си. Но не съм сигурна дали отговорът ми ще бъде да.

Не съм сигурна дали искам отново да те срещна по средата на пътя. Защото не мога да се върна на мястото, което ми донесе болка. Не мога да пристъпя назад в свят, който ме отхвърли преди. Не мога да те гледам в очите, защото знам, че ще помня само човека, който ми разби сърцето.

Един ден ще се чудиш дали все още имам чувства към теб. Но тогава сърцето ми вече няма да те познае.

Вече няма да си този, за когото продължавам да мисля. Вече няма да имаш специално място в живота ми. И вече няма да си човекът, без когото не мога да живея. Просто ще бъдеш някой, когото обичах да обичам. Някой от миналото ми. Бивш любовник. Човек, когото вече не познавам.

Един ден ще съжаляваш, че ме отблъсна, че не оцени любовта ми към теб, защото предположи, че ще остана завинаги. Но ще е твърде късно.

Ще бъде късно да дойдеш да почукаш на вратите ми, защото няма да отговоря. Няма да я отворя за теб. Няма да ме заинтригува какво ме чака зад тези врати.

Един ден ще ме помолиш за втори шанс. Но, за съжаление, чувствата ми към теб няма да са същите като преди.

Защото чувствата ми към теб изчезнаха първия път, когато излезе от живота ми.