Когато се захлади през есента, животът започва наново. –

„Великият Гетсби”, Франсис Скот Фицджералд

22 септември. Настъпва есенното равноденствие. Два пъти в годината денят и нощта са с равен брой часове, тъй като Слънцето свети директно върху Екватора. Два пъти в годината Природата ни кара да спрем за миг и да се замислим – за това, което е било, и за това, което ще бъде. Два пъти в година е време да разчистим пространството около себе си... и в себе си.

Есенното равноденствие - време е да променим живота си

1. Почистете гардеробите. Буквално. И преносно. Изхвърлете старото. Включително и онези скелети, които стоят скрити там в дъното, в тъмното. Отворете вратите. Пуснете миналото да си върви. Оставете си само поуката. Оставете си само мъдростта. Оставете това, което сте научили за умението да живееш истински...

2. Потърсете своя вътрешен център. Лятото е време на екстаз. На лудо препускане. И нескончаема енергия. Есента носи покой. Носи вглеждане в себе си. Носи равносметка. Потърсете вътрешния си център, потърсете себе си. Започнете да медитирате, започнете да отваряте ума си за тишината, започнете отново да чувате... себе си.

3. Благодарете. Благодарете за отминалото лято, което ви донесе слънце и спомени, и падащи звезди. Благодарете за есента, която предстои – за килима от шарени листа в парка, за кестените, за аромата на печена тиква, за зрелите ябълки... Просто благодарете на Живота. За всичко, което имате. Защото имате повече, отколкото осъзнавате.

4. Споделете благата си. Погрижете се за някой друг. Няма значение дали за възрастната жена, която продава цветя на спирката, или за децата от дома за сираци в квартала ви. Погрижете се за някой друг. Споделете с него най-голямото си богатство – дайте му вниманието и топлината си. Дайте му обичта си. Защото давайки, ще получите.

5. Релаксирайте. Погрижете се за почивката на тялото и душата си. Погрижете се за себе си, Вземете си нова книга, сипете си чаша вино, седнете на терасата и четете... Слушайте. Усещайте. Дишайте.

Бъдете.