Когато става въпрос за срещи и намиране на сродната ти душа, има някои личностни черти, които трябва да търсиш в другия, за да резонира с душата ти и да създадете силна и красива духовна връзка. Влюбването е духовен опит и романтичните ти взаимоотношения трябва да бъдат отражение на най-дълбоките ти вярвания. Със сродната ти душа можеш да бъдеш наистина себе си и той няма да оспори това, в което наистина вярваш. 

Ето 12 черти, които да търсиш в човека до себе си:

1. Няма да те съди

Със сродната си душа можеш да бъдеш себе си 100%, защото в теб няма страх от осъждане за вярванията, изборите или грешките си. Може да изразява несъгласие или разочарование, но няма да те обиди или отблъсне. Имаш пълната свобода да бъдеш себе си с партньор, който има това качество.

2. Ще ти вярва

Сродната душа е човек, който ти мисли най-доброто и можеш да му се довериш. Дори да се чувстваш наранена, ядосана, тъжна или разочарована, знай, че това е така. Пази гърба ти, така че дори когато не си съгласна, пак е на твоя страна. Доверието е толкова силно, че му разкриваш душата си.

3. Ще бъде търпелив и ще те разбира

Тези две черти вървят ръка за ръка. Не можеш да бъдеш търпелива, ако не се стремиш към разбиране. Търпението означава, че сродната ти душа няма да реагира прекалено или да те атакува с думи и действия, когато нещата не вървят. Вместо това е търпелив да позволи на нещата да се развият, защото разбира, че всички имаме своите различия. Има търпение дори за чувства като гняв, болка и разочарование.

4. Ще се държи добре към теб

Това е задължително качество на сродната душа, но често се пренебрегва. Отнася се с теб така, както всеки заслужава - с достойнство, доброта и уважение. Това винаги ще е така, без значение какви изненади ще ти поднесе животът. Ако все пак не го прави, ще ти се извини и ще е истински разкаян, защото добротата е ценност за него и ще положи усилия да не повтаря същата грешка два пъти.

5. Ще те изслушва

Сродната душа е фантастичен слушател. Ще те слуша сякаш си единствената в претъпкана стая. Ще усетиш, че вижда и чува коя си. Ще „влезе“ в твоите обувки и ще изпита това, което споделяш с откритост и съпричастност.

6. Ще бъде любопитен

Сродната душа е човек, който е много любопитен за живота и особено за твоя. С нетърпение търси истината, без значение какви интересни неща го чакат. Не претендира, че знае прекалено, независимо от всичко преживяно и остава скромен.

7. Ще притежава самоувереност

Най-голямата ценност на сродната душа е собственото ѝ чувство за това колко е ценна. Тя носи висока самооценка във всички свои взаимоотношения и се доверява на себе си и на способността си да взема правилни решения и да не се осъжда, когато прави грешки. Високата самооценка означава, че няма да те контролира и да изисква от теб, защото притежава емоционална стабилност. Няма да се състезава с теб от несигурност или да ти налага собствените си вярвания. Няма да търси внимание, за да се чувства добре, защото вече носи в себе си тази светлина. Вместо това сродната душа се стреми да даде и приеме твоята светлина.

8. Ще е отворен към новостите

Сродната душа не е ограничена в мисленето си и е отворена към нови преживявания. Не вижда нещата като черно или бяло, а черно-бели. Това позволява да се насладите на всички интересни житейски предизвикателства заедно и да поддържате духовната си връзка жива.

9. Ще ти дава безусловната си любов

Сродната душа има способността да те обича без условия, но това не означава да се отнасяш зле с нея и че ще се примири! Знай, че ти вярва, че правиш всичко възможно и те обича въпреки всички грешки и признаци, че може би няма да се получи. Обича те и те приема каквато си. Не е нужно да се променяш, за да го направиш щастлива.

10. Ще бъде състрадателен

Сродната душа има желание да вижда и усеща болката на другите с грижовна нагласа и желание да помогне на нуждаещите се. Ако имаш нужда от рамо, на което да се облегнеш, знай, че винаги ще е до теб.

11. Ще е чувствен

Сродната душа има вродена чувствителност, което ѝ позволява да обедини духовността и сексуалността си. Интимността помежду ви е естествена и лесна, защото се свързвате на най-дълбокото физическо и емоционално ниво. Думите не са нужни, защото общувате чрез докосване и другите си сетива.

12. Ще ти бъде верен

За сродната душа са важни ценностите и знае кой е той и коя си ти. Убежденията му са силни и не могат да се повлияят от чуждо мнение. Може да си сигурна, че любовта, която споделяте, е непоколебима.

За да привлечеш сродната си душа, трябва ти самата да си такава. Само когато я откриеш, ще резонира с теб на всички тези нива и ще можеш да си сигурна, че духовната връзка помежду ви ще бъде вечна!