Не можем да си представим как бихме могли да откажем сладко изкушение и затова днес ще си приготвим вкусна черешова торта. Ако си замразила череши у дома за зимата, ще можеш да им се насладиш и в студените дни. Ето как:

Необходими продукти:

• 9 яйца
• 2 ч.л. ванилов екстракт
• 300 гр. захар
• 450 гр. брашно
• 1 с.л. бакпулвер
• 50 гр. какао на прах
• 2 буркана по 700 гр. вишни
• 3 с.л. царевично нишесте
• 30 мл плодово бренди
• 750 мл сметана
• 50 гр. пудра захар
• 200 гр. настърган шоколад
• 12 коктейлни череши

Начин на приготвяне:

Смеси яйцата и захарта с 1 чаена лъжичка ванилова есенция и разбъркай с миксер за 15 минути до получаването на бледа и пухкава смес. Смеси брашното, бакпулвера и какаото и ги добави към разбитите яйца. Внимателно пресей брашното. Върху 24-сантиметрова тава с падащо дъно сложи хартия за печене и напръскай със спрей за готвене. Изсипи шоколадовата смес и печи на 160°C около 55 минути, като след това може да провериш дали е готово и с дървен шиш. Остави тортата да се охлади и я нарежи на три парчета, като се откажеш от централната част.

Кипни вишните в тиган или плитка тенджерка и добави царевичното нишесте, докато течността се сгъсти. Изсипи плодовото бренди и разбъркай, за да се смесят. Постави парче от шоколадовата торта върху поднос за торта и добави пръстена от тавата с падащо дъно, в която си пекла тортата. Добави още топлите вишни, след това втори слой торта и остави да се охлади преди да продължиш. Смеси добре сметаната, пудрата захар и останалата чаена лъжичка екстракт от ванилия. Използвай една трета от този крем и го сложи върху втория слой торта, изравни и добави третия слой торта. Извади пръстена на тавата с падащо дъно и покрий тортата с останалия крем, като запазиш и за украсата на тортата. Използвай по-голямата част от настъргания шоколад за украсата отстрани, като запазиш малко. Направи 12 розички от сметана на глазурата и сложи коктейлна черешка по средата на всяка от тях. Поръси с останалия шоколад в центъра.

Ммм, няма как да устоиш!