Днес ви предлагаме една лесна и много вкусна рецепта, вдъхновена от германската кухня. Сигурни сме, че няма да имате търпение да я опитате и вие. Ето как се приготвя.

Необходими продукти:

• 1 ч. л. растително масло
• 4 филийки бекон, нарязани напречно
• 1 глава лук, нарязана на тънки филийки
• 1 средна глава зеле, нарязана на 3-сантиметрови парчета
• 1/4 чаша ябълков оцет
• 1/4 чаша захар
• 3 с. л. соев сос

Начин на приготвяне:

Загрейте олио в голяма тенджера на умерен огън. Добавете бекона и го гответе, докато стане кафяв и хрупкав, като често разбърквате.

Използвайте решетъчна лъжица, за да прехвърлите бекона в чиния. Добавете лука и зелето в тенджерата и гответе, като бъркате често, докато зелето се сготви (около 10 минути).

Добавете оцет, захар и соев сос и гответе, докато зелето стане хрупкаво, още около 10 минути.

Разбъркайте с бекона и готово!

Бон апети!