Казват, че любовта на мъжете минавала през стомаха и честно казано, напоследък все повече се убеждавам в това. Все по-често чувам въпроса „Можеш ли да готвиш?”. Явно момчетата обичат да бъдат глезени с домашно приготвени ястия повече, отколкото съм си мислила. В това, разбира се, няма нищо лошо, напротив, какво по-хубаво от това да сготвиш и да направиш момчето си щастливо? Знаем, че ястието, което предпочитат почти всички. е традиционната мусака, но все пак, едва ли ще го спечелите само с нея. Точно заради това, ще ви разкрия малки тайни за връзката между храната и зодията, която определя най-любимите гозби на мъжете, с които със сигурност ще ги впечатлите. Ето ги и тях:

Овен
– към вкуса на силните огнени овни биха подхождали идеално различни люти и нетрадиционни подправки от екзотичните и пикантните кухни. Представата им за хубава вечеря би олицетворило чудесно едно печено пиле със задушени зеленчуци и различни подправки, разбира се. Не забравяйте да добавите и чаша вино, което да внесе романтика в създадената от вас атмосфера.


Телец – зодия, чийто апетит, като че ли не стихва. За тях е добре да готвите в големи количества и... тенджери. Със сигурност ще нахраните и направите щастливо своето момче с малки сочни късчета от месото, което обича, плюс разни свежи ароматни подправки и много масло.

Близнаци – безспорно, една от зодиите, които се впечатляват най-много от момичета с готварски умения. Дали защото ги мързи или просто обичат да бъдат глезени, те определено обичат домашно приготвените храни. Почитатели са и на новите и непознати вкусове и усещания, така че съвсем спокойно може да изберете нещо НЕнационално – пиле по френски или мексикански, например.

Рак – страстни фенове на храната, независимо от това каква е тя – хранете ги и ще бъдат ваши. Естествено, вие също трябва да се постараете, пригответе любимите му ястия с много любов и желание. В никакъв случай не забравяйте и нещо за пиене, дали ще е вода, сок или алкохол, трябва да има изобилие от него, тъй като този воден знак задължително прибавя течности към храната си.

Лъв – царете на животните са царе и на храната. Обичат обилната храна, която включва меню, изготвено в пет стъпки. За основно ястие се приготвя нещо специално и невероятно, салатата е задължителна, а десертът... феноменален. Нека ви дадем и един пример за „лъвско меню” – мариновано агнешко с розмарин, крем супа с топено сирене, три вида зелена салата, моцарела с магданоз, портокалов крем с дъх на лято.

Дева – те държат на здравословното хранене, не понасят некачествена храна. За тях сгответе нещо, съдържащо пресни и свежи зеленчуци, например. Всъщност, приоритет им са салатите и ястията с много пресни продукти, които нямат да натоварят организма им. Като пример, ще ви дадем елда със зеленчуци по китайски, имамбаялдъ или пилешки дробчета с домати и лук.

 

Везни – за тях ще кажем само няколко думи – изисканост, стил, вкус, елегантност, специфика. Нещо класическо и нетрадиционно, като френската кухня, например, ще им направи невероятно впечатление.

Скорпион – той е страстен, мистичен, тайнствен и изискан. Проявява симпатии към Изтока и безспорно, ястие, приготвено в ориенталски стил, би му допаднало изключително много. Ако обаче ви се наложи да сготвите нещо "по-набързо", изберете пиле по императорски и много любов, със сигурност ще привлечете вниманието му.

Стрелец – зодията на готварските пирове. Те са почитатели на обилната храна, която включва разни сладки изкушения – десерти, плодове и т.н. Ако ги нахраните добре, няма как да останат разочаровани, напротив – те вече са ваши.

Козирог – почитатели на малко по-различните ястия, които не всеки включва в менюто си. Става дума за морски дарове, различни ободряващи билки към храната, натурално масло, ястия с много зеленчуци и месо. Със сигурност ще ги зарадва един рибен специалитет, приготвен с много стил и класа.

Водолей – имат нестандартен вкус, който е страстен почитател на изненадите. Харесват различните стилове и храните, които все още не са опитвали. Така че постарайте се да сготвите нещо такова. Може да вземете някои идеи от различни чуждестранни кухни.

Риби – те са почитатели на различната и свежа храна, декорирана с всевъзможни шарки, приготвена с вкус и финес. Иначе казано, те са привърженици на комбинирането на повече продукти. Няма да сгрешите, ако смесите различни стилове. Много важно е да запомните, че не бива да им поднасяте мазни и тежки ястия, така че просто заложете на нещо леко и свежо.