Всеки знае, че лимонът е много полезен особено заради високите си нива на витамин C. През зимата го слагаме в чая си, а през лятото го правим на свежа лимонада, но неговите употреби не се изчерпват само дотук.

Днес ще ти разкрием какво се случва, ако оставиш един разрязан лимон на нощното ти шкафче.

Ще се наспиш по-добре

Цитрусовият аромат успокоява нервната система, намалява безпокойството и ти помага да се отпуснеш след натоварен ден. Можеш да използваш и етерично масло от лимон,  ако не – просто постави резен лимон до леглото си.

Концентрацията ти ще се повиши

Това е едно от невероятните свойства на лимона. Ако вдишваш неговия аромат всеки ден, концентрацията ти и паметта ти ще се подобрят. Дори на работа хората допускат по-малко грешки, ако стаята е изпълнена с неговия аромат. Това интересно явление е доказано от японски учени.

Настроението ти ще се подобри

Етеричното масло от лимон е доказано лекарство против депресия. Затова ако се чувстваш тъжна, сложи лимон в стаята си.

Въздухът ще се прочисти от микроби

Лимонът не само има приятен аромат, но и антибактериално свойство. Той успешно пречиства въздуха в стаята.

Край на високото кръвно

Много хора страдат от високо кръвно налягане и лимонът може да им помогне. Доказано е, че неговият аромат понижава кръвното.

Насекомите повече няма да те притесняват

Мравките, мухите, комарите и други буболечки мразят миризмата на лимон и така няма да ти се налага да даваш пари за химически репеленти. За дори по-силен ефект можеш да сложиш карамфил върху лимона.