Целите ти няма да бъдат лесни за постигане. Няма да се събудиш един ден и магически да имаш всичко, за което си мечтала, просто защото си го искала толкова много. Исканията ти не са достатъчни. Намеренията ти не са достатъчни. Действията са това, което ще те доведе до успех. Трябва да положиш усилия, да вложиш часовете, кръвта, потта и сълзите си.

Не можеш да продължаваш да отлагаш, когато става дума за най-смелите ти мечти. Не можеш да си казваш, че утре е денят, в който ще започнеш да работиш за постигане на целите си. Най-доброто време за старт е точно сега. Без извинения. Без колебания. Така или иначе няма да видиш резултати за една нощ. Ще ти отнеме дълъг период от време, за да постигнеш това, което си си поставила за цел, така че можеш също да продължиш сега и да започнеш с добри резултати. Колкото по-рано започнеш, толкова по-бързо ще успееш.

Разбира се, няма да постигнеш успех при първия си опит. Ще се провалиш. Ще изпиташ отхвърляне. Ще направиш милион грешки, както големи, така и малки. Не можеш да се сдържаш от страх от неуспех, защото това е необходима стъпка към успеха. Няма да получиш това, което искаш, без първо да го объркаш. Трябва да опиташ, да направиш грешки, да се поучиш от тях и да опиташ отново. Трябва да продължиш да повтаряш този цикъл отново и отново, докато най-накрая не видиш резултатите, които се надяваш да постигнеш.

Когато искаш нещо достатъчно силно, не се отказваш след първия си провал. Не го наричаш прекратено, защото нещата са станали твърде трудни. Не предполагаш, че ти е предопределено да останеш на същото място до края на съществуването си. Не губиш вяра в себе си.

След неуспех е нормално да се съмняваш дали имаш каквото е необходимо. Нормално е да се питаш дали губиш времето си. Нормално е да размишляваш какви други пътища може да искаш да поемеш. Но не можеш да си позволиш да се спираш на тези въпроси твърде дълго. Не можеш да предположиш, че има нещо нередно в теб, защото всеки един човек на тази планета е направил подобни грешки. Не забравяй, че хората, които имат успех в твоята област, не са го постигнали при първия си опит.

Ако искаш нещо достатъчно много, провалът няма да те спира дълго. Веднага ще имаш резервен план и ще опиташ отново. Няма да оставиш мечтите си да те подминат, защото не би могла да живееш със себе си, ако се откажеш от тях. Дължиш го на себе си, за да следваш мечтите си. Но никога няма да постигнеш тези мечти, освен ако не се ангажираш, освен ако не влагаш енергия, ако не пренебрегваш страха си от провал.

Не забравяй, че няма да постигнеш мечтите си, без да направиш няколко грешки, така че се отнасяй към всеки провал като благословия. Бъди благодарна, че си имала възможност да се провалиш. Бъди благодарна, че си имала възможност да растеш.