Имало едно време … Когато се влюбих в прекрасен мъж – той беше умен, амбициозен, дипломатичен, красив и чаровен. Беше почти невъзможно да не се влюбя до безумие в него – ще го нарека господин „Може би“. По онова време се опитвах как ли не да се убедя сама, че този човек правеше всичко възможно да ми покаже колко ме обича и се мъчех да повярвам, че е истина, но вътрешно знаех, че всичко това е лъжа. Просто усещах, че нещо липсваше, сякаш имах предчувствие, че нещо го спираше да ми се отдаде напълно и да ме обича така, както аз него.

В продължение на много дълъг период от време си намирах извинения от негово име, докато един ден просто не реших, че приключвам с господин „Може би“ и всичките му „може би“ и „евентуално“.
Нека ви разкажа какво е изживяването да си влюбена в господин „Може би“ :

„Може би“ ще намери време да ти звънне в 22:00 вечерта или да ти пише, евентуално.
„Може би“ ще присъства на сватбата на приятелката ти, на рождения ден на братовчед ти или на партито по случай на повишението ти.
„Може би“ те слуша, докато му споделяш за проблеми ти.
„Може би“ той те подкрепя за всичките ти мечти и страсти, но не мисли, че е добра идея да зарежеш всичко останало, за да ги преследваш.
„Може би“ той наистина е много зает.
„Може би“ наистина го е грижа за теб, но не знае как да ти го покаже.
„Може би“ е прекалено стресиран на работа и затова не полага много усилия във връзката ви.
„Може би“ е прекалено фокусиран върху това да гради кариера и не иска връзката ви да го разсейва.
„Може би“ съзнателно иска ти да присъстваш в неговия живот, но емоционално не е готов за това.
„Може би“ не те е игнорирал умишлено, когато си му казала, че ти липсва.
„Може би“ има нужда от малко време насаме, защото има прекалено много проблеми в работата и семейството.
„Може би“ наистина не те е чул, когато си му казала „Обичам те“ онази вечер.
„Може би“ не е пуснал нарочно ръката ти, докато пресичате.
„Може би“ е бил прекалено зает с нещо важно и затова е забравил да ти върне обаждане.
„Може би“ наистина не са му допаднали профилната ти снимка или статията от последния ти пост в социалната мрежа, затова не ги е харесал.
„Може би“ те обича, но е бил нараняван преди.
„Може би“ не знае какво е да бъде обичан, затова не знае как да приеме любовта ти.
„Може би“ е по-дистанциран, защото любовта, която си му показала, го е изплашила.
„Може би“ той просто не е готов за любов.

Списъкът с извинения на господин „Може би“ е безкраен – това са просто няколко примера за това как любовта заслепява хората и ги кара да се примиряват с всичките „може би“, дори да знаят, че това „може би“ всъщност значи „не се интересувам особено“ или „не си толкова важна за мен, че да полагам големи усилия“ .

Въпреки всичко, което преживях с моя господин „Може би“, все пак си останахме добри приятели по някаква причина. Дори веднъж ме попита дали бих го поканила на сватбата си. Единственото, което бих искала той да знае е, че когато дойде време да се омъжвам, ще бъде за мъжа, който е сигурен във всичките си „може би“. Ще избера човека, който е съвсем наясно, че когато става дума за мен, няма място за „евентуално“. Ще се венчая с мъжа, който ще е толкова сигурен в избора си, колкото не е бил за нищо друго до този момент, колкото дори не съм аз самата…мъжът, който повече от всичко, ще иска да прекара живота си с мен. Но да се върнем на въпроса – дали ще го поканя онзи господин? Може би.