Плаж, море и много слънце – кой от нас не мечтае за подобна почивка. Но няма как да пренебрегнем факта, че летните емоции често са свързани и с неприятни слънчеви изгаряния.

Причина за слънчевите изгаряния са UV лъчите, които нарушават целостта на кожата и нейната еластичност. Но как тогава да придобием бронзов загар и да набавим витамин D на организма, без да се притесняваме, че ще стигнем до неприятната фаза на зачервен рак? Ето как можем да избегнем слънчевите изгаряния и да се радваме на прекрасен тен:

Нанасяйте слънцезащита на всеки 2 часа

Повечето хора смятат, че еднократното нанасяне на слъцезащитен продукт е достатъчен за целия ден. Истината е, че реапликацията на всеки 2 часа е задължителна, независимо дали влизате във водата, или не. Заложете на слънцезащитен продукт със SPF 30 или 50. Не забравяйте да обърнете внимание на устните и на ушите, тъй като те най-често страдат от слънчеви изгаряния.

Изберете слъцезащитен продукт, който е специално предназначен за лице. Ние се доверяваме на експертите в грижата за кожата Eucerin. Новият слънцезащитен флуид за контрол на фотостареенето Sun Fluid Photoaging Control SPF 50 е решението, което осигурява фотостабилна защита от UVA/UVB лъчите. А за цялостна защита на тялото Eucerin предлагат иновативната формула слънцезащитния лосион Photoaging Control, който е с лека текстура и се концентрира не само върху защитата на кожата от изгаряния, но и върху предотвратяване на фотостареенето.

Носете подходящи леки дрехи

Разбира се, ако сте на плажа, то тогава това правило не важи. Но когато сте навън, пътувате или просто се разхождате в града, материята на дрехите е от голямо значение, особено ако изгаряте лесно. Заложете на дрехи със свободна кройка и на естествени материи като лен, памук и коприна.

Забравете за слънчевите бани между 12 и 16 часа

UVB слънчевите лъчи са основният виновник за изгарянето на кожата. В часовете между 12 и 16 часа слънцето е най-силно и именно тогава е най-вероятно да изгорим. Но ако все пак ви се налага да бъдете навън в тези часове, запомнете, че правилната слънцезащита може да спаси кожата от изгаряния.

Защитете очите и главата

Носенето на шапка е задължително в най-горещото време от деня. Най-добре би било да изберете шапка с широка периферия, която ще защити не само главата, а и раменете, тъй като това е зоната, която най-често страда от слънчеви изгаряния. Слънчевите очила също са задължителни. Най-важното при избора им е да са със стъкла, които блокират вредните UV лъчи.

Предимствата на омега-3

Доказано е, че приемът на храни, които са богати на омега-3 (зехтин, сьомга, орехи, авокадо, тиква и други) се отразяват изключително благоприятно върху кожата и могат да намалят рисковете от слънчеви изгаряния.

Време е да се насладим на лятото и да защитим кожата си. Наистина е лесно, нали?