Всички ние с усмивка си спомняме за традиционната зеленчукова супа на мама, но е време да опитаме нещо по-екстравагантно, което не само ще ни покаже като добри в кухнята, а и ще ни охлади през следващите горещи дни. Ако пък спазвате една от предложените ни диети, то можете да се насладите на охлаждащия ефект на нашите рецепти за коктейли.
Студена крем-супа с пъпеш и грозде
Съставки:
- 1 пъпеш
- 2 стръка праз
- 1 глава лук
- 1 картоф
- 1 чаша сметана
- 20 гр. Грозде
- 1 суп. лъжица масло
- Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В тенджера добавете вода, лук, праз и кайма, разбърквайки съставките. Добавете също картофи, обелени и нарязани на малки кубчета и още вода, която да помогне за сваряването на картофите. Нарежете пъпеша на малки парченца и ги добавете към гозбата, прибавяйки и сметана, и сол. Оставете супата да изстине, след което я пасирайте и я поставете в хладилника, за да се охлади напълно. Декорирайте със зрънца грозде след като отстраните кожата и семената им.
Дегустация:
Мекотата и ароматът на тази супа ще ви накара да се запитате защо не сте я пробвали до сега.
Крем-супа от гъби
Съставки:
- 600 гр. Гъби
- 1 картоф
- 300 мл. Вода
- ½ л. прясно мляко
- Зехтин
- Сол
- Пипер
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете гъбите, задушете ги за кратко време в тиган заедно с масло. Добавете мляко, вода, сол и черен пипер, добавете също и обелените и нарязаните картофи. Изчакайте 15 минути. Пасирайте и оставете да изстине.
Дегустация:
Ммм, ухае вкусно! Фин зеленчуков мирис се носи от кухнята…
Зеленчукова крем-супа
Съставки:
- 6 домата
- ¼ чушка
- ¼ зелена чушка
- ½ скилидка чесън
- Зехтин
- Галета, напоена с вода
- Сол
Начин на приготвяне:
Нарежете доматите на малки кубчета, сложете ги в купа, заедно със ситно нарязана краставица, черен пипер и пресован чесън. Добавете галетата и няколко капки зехтин. Сложете щипка сол и пасирайте. Оставете да изстине.
Дегустация:
Няма да познаете доматения вкус, замаскиран от вкусотиите, които ще са ви нужни за необикновената доматена супа.