Едва ли ще изненадаме някого, ако ви кажем, че някои зодии са по-лесни за обичане – те са романтични, мили, любвеобилни и с отворени сърца. Други пък са по-хладни и резервирани, а да достигнете до сърцето им, ще ви коства немалко усилия.

В нашата класация сме подредили зодиите от най-трудните към най-лесните за обичане, но вие преценете дали сте съгласни.

1. Дева

Девите са най-саможивият знак от зодиака, те просто са си самодостатъчни. Освен това подхождат към всяка връзка с бистър и аналитичен ум, с почти шефски маниер – те трябва да анализират всяко нещо и да дърпат конците на връзката си, за да се чувстват спокойни. Дори да не го правят съзнателно, Девите държат повечето хора на разстояние, докато се уверят, че могат да им вярват. Затова те са най-трудните за обичане. За да се влюбят в някого, Девите трябва да оголят душата си и да съборят стените около сърцето си, което е доста трудно за тях. Разбира се, трудностите са само в началото, ако спечелите сърцето на човек от тази зодия, той ще ви е верен цял живот и би направил всичко за вас.

2. Скорпион

Скорпионите са кралете/кралиците на това да не знаеш какво искаш. Поведението им постоянно се колебае между ледено студено и нетърпимо горещо, което напълно обърква партньорите им. Те често имат много мимолетни връзки, докато не съзреят достатъчно, за да се установят и да създадат семейство.

3. Стрелец

Едва ли има по-импулсивни и непостоянни хора от Стрелците. От една страна, това ги прави изключително интересни личности, с които просто не може да ви е скучно, но от друга, никога не знаете дали те имат сериозни намерения и дали някога ще искат да се установят. Те постоянно преследват поредното си ново увлечение, поредното ново приключение или поредния нов източник на адреналин. Те просто не могат да стоят на едно място, спокойствието ги побърква. Стрелците се отнасят по същия начин и с любовта, което ги прави ненадеждни партньори. Стрелците са склонни да започнат връзка само с човек, който не ги преследва и пришпорва, а който да тича редом с тях.

4. Водолей

Водолеите са резервирани и затворени хора по природа. Те не са склонни да допуснат кого да е до сърцето си. Да, те изглеждат мили, но всъщност е трудно да разчетете истинските им мисли. Те имат нужда от човек, на когото могат да се доверят и с когото се чувстват максимално спокойни и сигурни. Веднъж щом се влюбят, те са всеотдайни, предани и романтични. Не ги интересуват грандиозните жестове, а малките прояви на любов.

5. Козирог

Козирозите са олицетворението на практичността, ефикасността и трудолюбието. Всички тези качества ги правят отлични служители и прекрасни лидери, но в същото време те подхождат към връзките като към бизнес проект, а никой човек не иска да бъде претеглян като потенциална инвестиция, на която се броят плюсовете и минусите. Къде е романтиката във всичко това? Факт е, че Козирозите твърде често използват главата си в любовта, а пренебрегват сърцето си. На тях им трябва човек, който да им вземе ума и да пробуди в тях такава страст, че да накара и сърцето им да трепне.

6. Близнаци

На Близнаците им се носи славата, че са твърде нерешителни и твърде емоционални. Въпреки че това е вярно в определена степен и понякога им пречи във връзките, по-важното е, че те могат да обичат с цялото си сърце и да се впуснат в нова си връзка без задръжки. Когато Близнаците обичат, те биха направили всичко за любимия си човек. Те не се страхуват, не се правят на недостъпни, не си мислят, че ще бъдат смешни, ако дадат повече от себе си. Понякога е малко плашещо да бъдеш обичан по този начин, но Близнаците определено си струват.

7. Лъв

Едва ли има по-разнороден, динамичен и магнетичен знак от Лъва. Хората от тази зодия са независими, уверени и сигурни в себе си. Затова трябва да разберете, че вашата половинка Лъв никога няма да се нуждае от вас, но това не означава, че няма да ви обича с цялото си сърце. Лъвовете са толкова чаровен знак, че е трудно да не сте привлечени от тях. Те правят всичко по-вълнуващо и интересно, затова не е изненада, че повечето хора ги обожават.

8. Овен

Активни, страстни, интересни – такива са Овните. И нещо повече – хората от тази зодия винаги поставят партньорите си на първо място. За тях любимият им човек е най-важен на света и те биха направили всичко, за да го зарадват. Те го окуражават, помагат му, предлагат му рамо, на което да поплаче. Просто Овните често забравят себе си и са изключително жертвоготовни. Кой не би обичал такъв човек?

9. Телец

Няма по-верен знак от Телеца. Когато един Телец обича, той обича за цял живот. Той е изцяло отдаден на половинката си и на връзката им. Освен това хората от тази зодия не са потайни и затворени, те веднага ще си кажат, ако нещо ги тревожи или пък ако са лудо влюбени. Те играят с открити карти, така че не ви очакват никакви изненади. Тази преданост се среща все по-рядко, затова няма как Телците да не спечелят няколко бонус точки в нашата класация.

10. Везни

Нещото, което Везните искат най-силно на света, е всички да бъдат щастливи! Да, всички хора на Земята, но най-вече – техните любими хора. Везните биха направили всичко, за да направят партньора си щастлив. Не е трудно да ги обичате, защото те имат благ нрав, а в дома им винаги цари хармония и разбирателство. Освен това любовта им е страстна, искрена и неподправена. С тях ще се чувствате на седмото небе, така че какво повече искате?

11. Риби

Може да се каже, че Рибите притежават най-големите сърца. Те обичат чувствено, дълбоко, нежно, целите са изтъкани от емоция и нямат проблем да изразяват чувствата си. Рибите са открити и слагат всички карти на масата още в самото начало. Не искат да крият нищо от партньора си, затова не е трудно да ги разберете. Освен това те обожават да използват будния си ум за романтични изненади, така че около тях никога не е скучно.

12. Рак

Раците са най-грижовните хора на света! Те обичат безпрекословно и всеотдайно. Освен това са много търпеливи и прощават лесно. На тях винаги можете да разчитате, защото те не се пестят, когато обичат някого. Те са олицетворение на истинската любов, за която четем в книгите.