Любовта е красива приказка, но понякога може да е изпълнена и с много предизвикателства. Точно те ни плашат и се отдръпваме. Това не е нужно, защото след всяка трудност, идва щастие.

Но от какво се страхува всяка зодия в любовта?

Овен

Овенът уважава своята независимост и пространство. Не се страхува да е сам. Егоистичен е и често се интересува за своите нужди. Един от най-големите му страхове е любовта да го забави, като открадне свободата му. Той не иска пламъкът да изгасне.

Овенът иска връзка, защото има да даде много любов, но не иска да изгуби свободата си. Иска сигурна връзка, която да дава от всичко и на двамата – развитие и пространство. Не се привързва лесно, защото първо преценява хората.

Представителите на тази зодия не се отварят бързо за другите. Любовта понякога ги ужасява, защото ги е страх от отхвърляне. Те са силни, но имат и своите недостатъци като всички други. 

Когато този знак допусне някой до себе си, то това е специален човек. Той обича силно, но не иска да уплаши половинката си.

Той се страхува да промени начина си на живот, както и да премине своите граници.

Телец

Телецът е инатлив и иска всичко да се случва по неговия начин. Не обича промените и се страхува от тях. Зоната му на комфорт е неговото спасение. Издигнал е стени, които не допускат случайни хора.

Истината е, че се страхува да промени и своята независимост, за да не бъде предаден, ако се довери.

Вътрешно той е романтик, който иска вечната любов. Трудно избира половинката си, защото не иска да се напасва прекалено дълго по нея. Любовта и връзката трябва да му дават опора и сигурност. Предателството го ужасява, защото така губи своята стабилност.

В миналото е нараняван и приеман за даденост. Щедър е с партньорите си, но се е случвало те да минават границите. Телецът трудно се отпуска, но направили го, обича завинаги.

Близнаци

Близнаците са непредсказуеми и импулсивни. Страхуват се от любовта, защото тя може да ги ограничи

Те искат да имат много опции, а връзката ги кара да се чудят дали няма нещо по-добро навън, или вече го имат. Притесняват се, че и бързо губят интерес.

Представителите на тази зодия искат любовта, искат онзи специален човек, но не знаят дали той ще задоволи нуждите им, или ще трябва да си тръгнат.

Не искат спокойствие и монотонност, макар и те да дават стабилност. Имат нужда да се развиват, а ако една връзка не им дава този шанс, то те се чувстват като в затвор.

Страхуват се и да изгубят любовта. Част от тях им казва, че така губят и приключенията, социалния си живот. Когато са във връзка нямат големи надежди, докато не открият подходящия човек. Тогава дават всичко, което имат. Това може да им изиграе и лоша шега.

Рак

Ракът е най-страстният знак. Грижи се за другите. Обича силно. Верен е. 

Страхува се от разочарованието, болката, когато е недооценен. Дава своето сърце и душа за любимия си, но се притеснява от последствията.

Ракът има големи очаквания, когато става дума за романтика. Ако връзката не е като тези от приказките, се чувства затворен. Влюбването за тази зодия е сериозно, а изборът на партньор е сериозна задача. Не иска партньор, на когото не може да разчита.

Той се страхува и да бъде себе си, защото е несигурен. Не иска да бъде отхвърлен, защото е чувствителен и крехък. Иска да не е някой друг във връзката си.

Лъв

Лъвът обожава любовта. Обича да говори за нея, да я изживява. Влюбва се лесно, но трудно се задържа във връзка. Трудно избира партньорите си, защото иска идеалния за себе си.

Дава повече, отколкото очаква да получи. Страхува се от това да бъде игнориран, да бъдат пренебрегнати чувствата му. 

Той има нужда от уважение и отдаденост. Не харесва предателството и ненавижда болката. Трудно се доверява.

Най-големият му страх е партньорът му да си тръгне. Това се дължи на собствената му несигурност. Толкова се притеснява от това, че е готов да отблъсне близките си.

Лъвът цени своят гордост и не иска любов, която ще го постави в клетка. Доверява се на инстинкта си. Ако почувства как губи силата си, то той си тръгва. Разчита много на своята независимост и не иска човек, който ще я унищожи.

Дева

Девата показва само онова, което останалите искат да видят. Издигнала е стени около себе си, за да прикрие истинската си същност. Поставя се под голямо напрежение.

Девите са перфекционисти, а това ги спира да видят колко красива е любовта. Страхуват се от онези, които ги заслужават, защото те не смятат, че те самите са достойни.

Притесняват се от истинската връзка и обвързване. Идеята да са открити към близките си ги побърква. Очакванията им са толкова високи, че това има пречи да срещнат онзи специален човек за тях.

Девата се страхува от интимността, но не от физическата. 

Лута се между прекаленото доверие и екстремната параноя. Има нужда от човек, който ще е истински важен и ще остане дълго.

Везни

Везните мечтаят за любовта. Техен приоритет е да открият своята половинка, но не искат да го признаят. Желаят истинска връзка, която да има смисъл. Те искат всичко – тялото, ума и душата.

Те се страхуват от това колко истинска може да е една връзка. Добре познават своите недостатъци и търсят перфектния човек. Везните са изпълнени с емоции, които невинаги прикриват добре. Говорят много, но не разкриват също толкова.

Притесняват се да покажат своите негативни черти, защото не искат да видят разочарованието в отсрещния човек. Искат хармония, която разбитото сърце не би им донесло.

Страхуват се и от самотата.

Скорпион

Скорпионът има много страхове, но най-големият е предателството. Не се доверява лесно и винаги е предпазлив.

Притеснява се и от това да бъде себе си. Той кара останалите да са честни и открити, но не им дава същото. За някои той е мистериозен, но всъщност е много емоционален. Не иска да покаже истинската си същност на грешния човек, защото вече се е случвало и не е завършвало добре.

Ако Скорпионът може да се опише с една дума, тя би била „напрежение“. Той винаги го усеща, щом става дума за любов. Когато този знак обича, го прави силно и безрезервно.

Не иска и да разчита прекалено много на другите. Работи и усърдно да открие щастието, което не иска да губи.

Интересно е, че Скорпионът се страхува и от щастието, а това е проблем. То е част от приказката. Той се притеснява, че може изчезне бързо.

Стрелец

Стрелецът е енергичен и любопитен. За него любовта е приключение. Не харесва скучния и застоял живот. Страхува се от любовта, защото може да му стане скучно или това да се случи с половинката му.

Той ревностно пази свободата си. Плаши се от това да остане дълго на едно място. Има проблеми с обвързването и монотонността. Не иска да жертва всичко, което обича – пътуванията, контактите си.

Не иска да кара другите да са с него, за да не изгубят своята свобода, но е грешно. Стрелецът има нужда от човек, който да го кара да блести и ще остане, каквото и да се случи.

Той изглежда като играч и перфекционист, но е наистина отдаден. 

Мрази да бъде манипулиран, особено емоционално. 

Козирог

Козирогът обича да владее ситуацията и е дисциплиниран. Страхува се от любовта, защото тя е непредсказуема. Той анализира всичко и винаги има план. Трудно допуска хора до себе си.

Не обича да се проваля. Това важи и за любовта. Представителите на тази зодия са реалисти и не обичат да мечтаят прекалено много. Не правят лесно компромиси. Ако инвестират във връзката време и усилия, то искат същото в замяна.

Трудно е да бъдат спечелени, но когато се случи, са лоялни завинаги. Промените са трудни, но те се справят. 

Козирогът е горделив и не иска да изгуби тази своя черта. Страхува се да не се прави на глупак и да бъде унизен. Не иска да е слаб

Той иска да изглежда силен, макар и да е чувствителен. Любовта означава да показваме емоциите си, което е трудно за този знак.

Водолей

Той се нуждае от свободата си и ненавижда ограниченията. Верен е, ако е във връзка. Водолеят дава независимост на своята половинка, защото иска същото, за да са равни.

Той е идеалист, който жадува истинската любов. Има силата да се отдалечи бързо от любимите си хора.

Това не означава, че не може да открие човека за себе си, но е по-трудно, защото не иска той и партньора му да губят повече, отколкото печелят. Търси разбиране и възможности. Този знак не иска да е нормален, не иска и типична връзка.

Страхува се от това да бъде отхвърлен, защото все пак в любовта трябва да сме 100% истински.

Водолеят има добър инстинкт и му се доверява, но понякога е и наивен. Избира логиката вместо емоцията, за да не изгуби интуицията си. Притеснява се да бъде себе си.

Риби

Рибите се страхуват, че могат да бъдат приети за даденост или някой да се възползва от тях. Те помагат на останалите и приемат всеки. Мечтаят за любовта. За съжаление, често хората се възползват от добротата им.

Влюбвали са се много пъти, но рядко е продължавало дълго. Вината не е тяхна, че са романтици.

Рибите се страхуват от любовта, защото се привързват бързо, а понякога и към грешния човек. Те избягват сърцето им да бъде разбито, защото се не е за първи път. 

Тази зодия е щедра и дава всичко за любимия си човек. Притеснява се от предателството, защото то разрушава представата ѝ за любовта.