Хлебарят Хуан Мануел Морено от малкото испанско селце Алгатосин, намиращо се в област Малага, е създател на най-скъпия хляб в света. Звездната съставка, която го отличава от всички останали тестени изкушения в него е истински златен прашец. 

Всеки хляб от 400 грама струва 117 евро, като останалите съставки са царевична квас без ГМО и дехидратиран спелт с мед.

Хлебарят уверява, че макар златото "да не придава специален вкус" на хляба, то му придава частица лукс и уникалност. Именно този компонент се търси изключително много от клиентите с най-изискан вкус.

Хлябът се продава във верига супермаркети, като най-вече е предназначен за руски, арабски и китайски клиенти, живеещи в Коста дел Сол. Точно те често проявявали интерес към подобни скъпи продукти. Така хрумнала и идеята на местния хлебар, който решил да експериментира, след като видял, че в малък магазин в Алаурин де ла Торре (Малага) продават най-скъпото кафе в света. Днес Морено е управител на малката семейна хлебарница "Пан Пиня", създадена през 1940 г. в Алгатосин, която произвежда традиционен хляб и го продава в провинцията.