Това не са просто обувки. Това са спиращи дъха произведения на изкуството, до които мечтае да се докосне всяка дама. Уникални, неповторими и известни по целия свят – това са любимите марки на жените. Обувките и чантите, които всяка дама иска да притежава. И има защо! Дело са на най-добрите световни дизайнери, а материалите, от които са изработени са изключително качествени и до известна степен оправдават скъпата инвестиция.

 

Manolo Blahnik

Маноло Бланик често е наричан „царят на обувките”. Това, което отличава неговите произведения от останалите е специалното ходило, което освен, че подчертава извивките на крака, позволява на жените да се движат елегантно и да запазят равновесие на високите токове, които са негова запазена марка. Освен на Кари Брадшоу, която притежава в гардероба си обувки за над 400 000 долара, „Manolo Blahnik” е любима марка и на куп жени по света, сред които Мадона, Кейт Мос и Наоми Кембъл.

 

Jimmy Choo

Произведенията на Джими Чу също са толкова вдъхновяващи и едва ли има дама, която да не мечтае за поне един чифт в гардероба си. Дизайнерът вярва, че обувките и чантите са онова, което придава идентичност и самочувствие на всяка дама, а всеки модел е изработен с „душа и сърце”.  Дженифър Лопес и Шерил Коул са сред най-известните почитателки на „Jimmy Choo”.

 

Christian Louboutin

Уникални и неповторими са и обувките на Кристиан Лубутен. Специфичното при неговите модели е червеният цвят на подметката. Идеята за цветната подметка „озарява” дизайнера малко след като отваря първи си магазин. Влизайки в офиса си, Лубутен вижда как асистентката му си лакира ноктите в червено. Дизайнерът взима лака и боядисва подметките на чифт обувки, а малко след това създава най-успешната си колекция, в която подметките на всички модели са оцветени. „Christian Louboutin” е любимата марка на Риана, Бионсе,  Оливия Уайлд и още куп известни личности.

 

 

Louis Vuitton

Обувките и чантите на Луис Вютон също попадат сред най-скъпите и любими марки на дамите. Луксозни, елегантни и неповторими, произведенията с марка „Louis Vuitton” са едни от най-търсените в света. Една от любимите марки на Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу.

 

 

Gucci

Просто Gucci! Най-добрата италианска марка. От парфюмите до обувките и чантите, Гучи винаги са перфектни и изящни. Стига да не попаднете на менте! Подобно на редица известни марки и “Gucci” има доста фалшификати.

 

Prada

Друга марка със стабилни позиции на пазара. „Прада” произвежда едни от най-търсените и харесвани дамски обувки, чанти и аксесоари. Дори и Дяволът носи “Prada”!

Furla

„Фурла” безспорно е един от модните диктатори по отношение на чантите. Италианската компания произвежда истински шедьоври, които се отличават със стил, изящество, елегантност и… безбожно високи цени.

 

 

Fendi

Уникални модели на дамски чанти,  произвежда и „Фенди”. Цветове и модели, подходящи за всяка дама  с възможности…

 
Това е списъкът, който ние направихме за вас. Ако мислите, че сме пропуснали някоя марка, която заслужава да бъде включена в тази класация, ще се радваме да споделите с нас в коментарите по-долу.