Любителите на астрологията знаят, че да си изключително чувствителен, да искаш да бъдеш център на внимание или да си обсебен към подреждането е заложено в звездите. Най-уникалното нещо за зодията ви вероятно е нещо, което смятате за съществена част от личността си. Но ако не си падате по астрологията, може би не знаете, че някои от чертите на характера ви са предопределени от знака, под който сте родени.

В училище имах преподавателка, която беше зодия Везни и свиреше в група. Везните са известни с нерешителността си, защото искат да са сигурни, че всички са щастливи, преди да вземат решение. Това може да доведе до недоволство, тъй като останалите се дразнят и искат просто да се свърши с това. Тя сподели, че веднъж е била в група, чиито членове са били представители на същата зодия и никога не са успели да направят нищо съществено, защото никой от тях не поемал лидерската позиция. Виждате какъв е проблемът...

Всеки знак си има своя уникална черта – вижте своята тук:

1. Овенът създава тенденции за целия свят 

Огненият Овен е първият знак от зодиака и затова не е изненада, че определя темпото за всички останали. Куражливи и изпълнени със състезателен дух, Овните притежават сила да създадат нови пътеки и да открият скрити съкровища. Овенът обичайно мисли 10 хода преди останалите, което означава, че макар и да са родени лидери, понякога идеите им изглеждат налудничави – просто останалите още не са ги настигнали.

2. Телецът ще спечели всяко съревнование, независимо от всичко

Ако някога се състезавате с Телец, важно е да знаете с какво се захващате. Те са известни със своето упорство и решителност и не биха се предали пред нищо. Те могат да преборят всекиго и определено искате да са на ваша страна в трудности. Телецът никога не се отказва – дори и когато греши.

3. Близнаците могат да водят смислени диалози със самите себе си

Близнаците са екстроверти и никога не спират да говорят, дори и да няма никой друг наоколо. За тях не е проблем сами да си задават въпроси и да си отговарят. Най-разговорливият знак от зодиака винаги е в настроение да си прекара забавно. Те толкова много обичат да приказват, че рядко отделят време да чуят какво всъщност им се казва. Обичат да слушат себе си, но не изпитват особен интерес към отговорите на останалите.

4. Раците обичат да са влюбени

Ако познавате човек, който се влюбва бързо и силно, най-вероятно е зодия Рак. Изключително лоялни и любящи, Раците са истинските грижовници на зодиака и ще защитават със зъби и нокти всичко, което е близко до сърцето им. Когато Ракът се влюби в някого, те ще приложат всяко съществуващо клише – като например да обсипят половинката си с подаръци за годишнината или да танцуват на бавна музика в кухнята. Важното е, че Ракът наистина го чувства – и да бъдеш обичан от представител на тази зодия е толкова дълбоко и пламенно, че понякога може да се почувстваш задушен.

5. Лъвът е звездата на всяко шоу

За Лъвовете светът е сцена, а те са в светлината на прожекторите. Очарователните и драматични представители на тази зодия са център на вниманието и го обожават. Те просто искат да обичат и да бъдат обичани. И макар да са звезди, не обичат да играят сами и се нуждаят от антураж, за да се чувстват добре. Лъвовете са много забавни и хората нямат нищо против те да ръководят, защото знаят, че с тях винаги е вълнуващо и разнообразно.

6. Девите биха оцелели в зомби апокалипсис

Аналитичните Деви са като компютрите. Една от най-силните им способности е това, че могат разполагат с огромно богатство от информация и успяват да извлекат най-важната и полезната. Това им помага да влязат във всяка ситуация, да разберат какъв е проблема и да се опитат да го поправят. Макар и това на пръв поглед да е хубаво, на мнозина не им допада тяхната критичност.

7. Не питайте Везните къде да вечеряте

Ако някога сте били с някого на кафе, който не може да реши половин час дали иска чай или кафе, най-вероятно този човек е зодия Везни. Тъй като виждат двете страни на всяка ситуация, на тях им е трудно да вземат решения. Никога не питайте къде искате да отидете на вечеря, тъй като най-вероятният отговор, който ще получите, е: „Не знам, ти къде искаш?“. Везните винаги поставят нуждите на останалите на първо място и не могат да правят избори. Важно е да не забравят да се грижат и за себе си.

8. Скорпионите привличат останалите като магнит

Скорпионът е този човек, който може да влезе в една стая и напълно непознати да се влюбят в него от пръв поглед. Той не го прави умишлено – просто е такъв! Представителите на тази зодия са страстни и магнетични и умеят да привличат погледите. Понякога другите имат чувството, че те виждат право в душите им. Дълбокомислени и мистериозни, те имат звездни качества, но за разлика от Лъвовете нямат нужда да бъдат център на вниманието. Те изпитват интерес към това да ровят под повърхността и да търсят истината и мнозина са толкова заинтригувани от това, че са готови да признаят и най-дълбоките си тайни.

9. Стрелецът обича сам да избира приключението си

Стрелецът е безгрижен и винаги готов за приключение. Ако отивате на спонтанно пътешествие, искате да имате точно такъв човек до себе си. Стрелецът е на лов за най-добрите преживявания, които животът може да предложи. С приключенския си дух и влечение към всичко екзотично, представителят на тази зодия иска да попие всичко. Водени от нуждата си да разузнават и да обогатяват съзнанието и сърцето си, Стрелците живеят под мотото „Живей живота на пълни обороти“ – това може и да звучи като клише, но те не познават друг начин.

10. Козирогът е по-успешен от всички останали

Познавате хора, които са неврохирурзи, астронавти или олимпийски атлети, а в същото време правят милион други неща и пият текила всяка вечер? Вероятно те са представители на зодия Козирог. Винаги на върха, те комбинират традиционните методи със силната си отдаденост към това да покорят всяка цел и да постигнат успех във всеки един аспект. С много енергия за работа и забавление, те винаги получават това, което искат.

11. Водолеите могат да бъдат лидери на секта

Не казваме, че Водолеите използват таланта си за престъпни деяния, но със сигурност биха могли, ако пожелаят. Когато този непокорен знак не е доволен от начина, по който нещата се случват, може да събере необходимата подкрепа, за да промени ситуацията. Управлявани повече от главата, отколкото от сърцето, блестящите идеи и визионерските им планове ни вдъхновяват да вдигнем летвата в ежедневието си. Добронамереният Водолей е човек, който организира поход или петиция, за да вдигне квартала на протест срещу замърсяването. Аурата на Водолеите им помага да съберат последователи и ако искат да започнат секта, няма да имат проблем да наберат лоялни членове и да ги убедят да направят всичко, което пожелаят.

12. Рибите са магическа и мистична енигма

Рибите са хората, които ще ви поканят на нещо, за което никога не сте чували – като например звукова вана или кристално лечение. Мечтатели, чувствителни и духовно извисени, те са привлечени към всичко мистично. Водени от интуицията и силно свързани с духовния знак, Рибите знаят как да балансират между студената и тежка реалност и топлината на любовта и разбирателството. Заслужава си всички поне малко да се потопим в техния свят, за да погледнем на живота с други очи.