Обожаваме капрезе, затова днес ще си приготвим нещо вкусно, напомнящо на тази салата. Ще добавим месо и сочни праскови. Топло и студено, солено и сладко, кремообразно и хрупкаво –това ястие е доказателство, че най-добрата храна се приготвя с простички и свежи съставки. Може да го сервираш като предястие или десерт на следващото лятно семейно събиране. А ето и как да си направиш за по-малко от час:

Необходими продукти:
  • 1 с. л. кафява захар
  • 1/4 ч. л. семена от резене
  • 6 кръгли филийки панчета
  • 1/2 чаша балсамов оцет
  • 2 с. л. мед
  • 2 с. л. пресен лимонов сок (от 1 лимон)
  • 3 средни праскови
  • 6 филийки прясна моцарела
  • 1/2 чаша листа от пресен босилек
Начин на приготвяне:

Загрей фурната до 150 градуса. Смеси захарта и семената от резене в купа. Постави парчетата панчета върху хартия за печене. Сложи от сместа равномерно от всяка страна. Печи в продължение на 25 минути или докато станат хрупкави.

Смеси оцета, меда и лимоновия сок в малка тенджера и сложи на котлона на средна температура, като разбъркваш често. Нужни са от 6 до 8 минути или докато сместа се сгъсти, а след това намали наполовина.

Нарежи всяка праскова наполовина хоризонтално. След това ги нарежи още веднъж по същия начин. (Трябва да получиш 4 кръгли, плоски филийки от всяка праскова.).

За да „сглобиш” всичко, постави 6-те филийки праскова в голяма чиния. Върху всяка сложи едно парче моцарела, след това отново парче праскова и парче панчета. Залей с получената смес равномерно върху купчинките. Накрая поръси с пресен босилек.

Е, ще опиташ ли?