Есента е тук и колкото и красива да е тя със своите топли цветове и слънчеви дни, с нея идват и различните здравословни проблеми. Това, от своя страна, често води до прием на лекарства и антибиотици, които ни вредят точно толкова, колкото и ни помагат.

Но природата винаги има какво да ни предложи. Магнезият е познат на човечеството от дълги години и винаги е намирал челно място сред минералите, които ни осигуряват здрав организъм.

Какво представлява магнезият

Магнезият е изключително важен минерал, без който тялото ни не може да работи правилно. Той е от съществено значение за стотици метаболитни процеси, за състоянието на кръвното налягане, сърдечната дейност и дори за емоционалното ни здраве.

Магнезият помага на организма ни да преобразува храната в енергия, да създава нови протеини от аминокиселини. Той спомага за създаването и възстановяването на ДНК и е важна част от свиването и отпускането на мускулите.

Въпреки значението му, проучванията показват, че почти 50% от хората в западния свят не получават достатъчно от този основен минерал.

За какво помага магнезият
  • Магнезият помага за намаляване на кръвното налягане и не влияе отрицателно на хората, чиито показатели са в норма.
  • Ниските нива на магнезий често се свързват с мигрена и силно главоболие, тъй като голяма част от пациентите с такива оплаквания имат ниски нива на важния минерал в организма си.
  • Магнезият играе решаваща роля в обработването на инсулина и глюкозата. Много хора с диабет тип 2 имат именно недостиг на магнезий. Минералът подобрява инсулиновата резистентност и метаболитния проблем, при който клетките не реагират на инсулин.
  • Магнезият е важен за качествената работа на мозъка, а ниските му нива в организма са свързани с повишен риск от депресия. Има изследвания, според които хората с най-нисък прием на магнезий имат 22% по-голям риск от депресия.
  • Магнезият предпазва и от сърдечни заболявания. Ниските нива на минерала са свързани с повишен риск от различни проблеми със сърцето. Това е така, защото ниските нива на магнезия влияят отрицателно на контрола на кръвната захар и кръвното налягане.
  • Този така важен минерал помага и при жени, които страдат от болезнена менструация. Приемът му влияе на настроението, намалява задържането на вода и подобрява общото здраве.
В кои храни се съдържа магнезият

Магнезият може да се намери в голямо количество храни, които са лесно достъпни.

Минералът се намира в най-голямо количество в тиквените семки: 46% от ежедневния прием. Вареният спанак пък съдържа 39%.

В швейцарско сирене, тъмния шоколад и черния боб можем да открием над 30% от нужното за организма количество магнезий.

Всички знаем, че ядките са изключително полезни за тялото ни и то по много причини. Една от най-важните е, че именно при тях има голямо съдържание на магнезий - бадемите и кашуто са сред първенците по съдържание на минерала. 

Разбира се, магнезий може да бъде открит и в рибата - в сьомгата, скумрията и камбала можем да открием между 9 и 27%.

Хранителни добавки със съдържание на магнезий

Въпреки че е възможно да получим нужните количества от магнезий от храната, приемането на добавки ще ни помогне по-лесно и бързо да набавим нужното количество в организма.

Тук на помощ идва Магне Д'оро течно саше на Fortex с иновативна формула. То повишава имунитета, подпомага нормалното функциониране на мускулите, нервната система, бъбреците и поддържа метаболитните процеси. Освен това влияе благоприятно при физическа и психическа умора.

Съставът на сашето възстановява електролитния баланс, подпомага нормалния синтез на белтъчини, поддържа нормалното състояние на костите и зъбите и подсилва имунната система.

Магне Д'оро течно саше съдържа магнезиев цитрат, който осигурява нужното дневно количество магнезий на организма.

Магнезиевият цитрат помага за усвояване на минерала от организма и се абсорбира по-качествено в сравнение с другите магнезиеви съединения. 

Благодарение на иновативната формула на Магне Д'оро течно саше то може да се приема директно, без да има нужда да се разтваря във вода. Това го прави удобно за път, тъй като е малко и не изисква носенето на бутилка, чаша и други. Друг плюс е, че е подходящо за хора, които имат проблем и затруднения да приемат таблетки.

Магне Д'оро течно саше е перфектно за прием след интензивни упражнения във фитнеса, енергизираща разходка в планина или изморителна тренировка в залата. Освен това, може да се приема при бременност и кърмене и не съдържа захар, което го прави подходящо за диабетици.

Тъй като есента вече е тук, хранителните добавки са ни повече от нужни, за да се радваме на красивите цветове и слънчевите следобеди, без да се притесняваме за неприятните болести и неразположения.