Ако и вие си падате по сладки изкушения, няма да може да устоите на днешното ни предложение. Най-хубаво е, че можете да го приготвите много бързо. Ето как.

Необходими продукти:

• 1/3 чаша какао
• 1 1/2 чаша универсално брашно
• 1 ч.л. сода
• 1/2 ч.л. сол
• 1 чаша кафява захар
• 5 с.л. масло, на стайна температура
• 1 голямо яйце
• 1 с.л. ванилов екстракт
• 1/4 чаша шоколадов сироп
• 1/2 чаша едро нарязан млечен шоколад
• 1/2 чаша тъмен шоколадов чипс

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете хартия за печене в съда, който ще използвате за бисквитките.

В средна купа смесете какаото, брашното и содата. Отделете настрани.

В миксер на стойка (или голяма купа) разбийте кафява захар и масло до ронлива смес. Добавете яйцето, ваниловия екстракт и шоколадовия сироп и разбъркайте до гладкост, като остъргвате отстрани, колкото е необходимо.
Постепенно добавете сместа с брашно към мокрите съставки, като разбърквате (или разбивате с ниска скорост), докато се смесят добре. Добавете млякото и тъмния шоколад.

С ръце разточете 2 супени лъжици тесто на топки. Поставете топките тесто на 5 сантиметра една от друга върху хартия за печене – ще увеличат размера си доста. Печете за 14 минути, извадете от фурната и оставете да преседят 5 минути върху хартия за печене. Преместете ги върху телена поставка и оставете да се охладят. Може да ги съхранявате в херметически съд до 1 седмица.

Споделете с приятели!