Всяка дама си мечтае за красива коса. Дълга, лъскава и здрава - като от рекламите. Особено през лятото, когато тя е един от основите "аксесоари" на жените.

В забързаното ни ежедневие обаче е трудно да постигнем желаните резултати с косата си. Стресът, липсата на качествена храна и лекарствата често са причина за увреждане ѝ. Нямаме време да слагаме маски за коса, да ходим по-често на фризьор или да мислим за защитата от топлинната обработка, която ѝ прилагаме всеки ден.

Но това не значи, че няма хитринки, които можем да приложим и които не само няма да ни отнемат време, но и ще ни помогнат да постигнем мечтаната визия за косата си.

Опитайте се да миете косата си по-рядко

Честото миене на косата изсушава скалпа. Това принуждава организмът ни омазнява кожата на главата ни, за да ѝ набави нужната хидратация. А най-лошото е, че косата ни се накъсва.

Ако можем да удължим периода между миенията на косата ни с един ден, ще е повече от чудесно. Можем и да използваме сухи шампоани, тъй като те премахват омазняването на косата и имат свеж аромат.

Избягвайте употребата на сешоар

Всички знаем, че топлинната обработка унищожава косата ни. Колкото по-рядко и по-малко ползваме сешоар и преса, толкова по-малко щети ще нанасяме на косата си. Можем да използваме меки памучни кърпи, за да попием водата от косата, а после да я подсушим и с хартиени кърпи. Много е важно е да не търкаме агресивно косата си, а внимателно да я избършем. 

След като приложим този метод, употребата на сешоар ще намалее поне наполовина.

Охлаждайте скалпа си

Ако кожата на главата все още е топла, след като изсушим косата си, това значи, че тя все още изгаря от топлинната обработка. 

За да се предпазим от подобно увреждане на косъма, можем да използваме копчето за охлаждане, което има всеки сешоар.

Бъдете креативни

Ако изсушим косата си вечерта, можем да намалим щетите, като я сплетем на плитка и спим така. Този трик е подходящ за всички типове коса, тъй като изглажда рошавите кичури, успокоява къдриците и дава на правата коса красиви форми.

Приемайте мултивитамини

Мултивитамините са един от най-естествените начини да се погрижим за косата си. Те съдържат разнообразни вещества, които често са полезни не само за косата, но и за кожата и за ноктите.

Alive коса, кожа и нокти на Nature's Way съдържа витамини, минерали, хиалуронова киселина, колаген и силиций. Именно силицият е от изключително значение за здравето на косата ни. Той балансира количеството калций и магнезий в организма. Това се отразява върху баланса на хормоните и на състоянието на кожата, косата и ноктите ни.

Младите хора имат голямо количество силициев диоксид в организма си, но колкото повече порастваме и възрастта ни напредва, толкова повече съдържанието на силиций в огранизма намалява. Alive коса, кожа и нокти на Nature's Way осигурява нужното количество силиций, за поддържане на красиви кожа, коса и нокти.

За да постигнете бързо и лесно здравословен и бляскав вид за своите кожа, коса и нокти Revita.bg предлага Alive коса, кожа и нокти на Nature's Way на промоционални цени.