Няма съмнение, че това, с което се храни една звезда, е изключително важно, тъй като трябва да издържа на доста интензивни концерти, ако е певица, например. Бионсе е един много подходящ пример. Тя е майка на три деца, така че е трябвало да се храни добре през цялата бременност, за да гарантира, че са здрави с бебетата. Има някои кулинарни стратегии, които да ѝ помагат да остане във форма.

Какви диети прави, когато трябва да отслабне за филмови роли или турнета? Наистина ли носи в чантата си лют сос?

Споделяме с вас част от менюто на певицата, което може да пробва всеки от нас, за да е в добра форма.

Залага на веганството

Преди музикалния фестивал Коачела през 2018 г., Бионсе обяви, че се подлага на строго веганска диета, за да влезе във форма за голямото шоу.

"44 дни до Коачела!! Време за веганство!!", публикува тя в Инстаграм, заедно с великолепен тост от авокадо.

Това не е първият път, когато изпълнителката избира храни на растителна основа, за да отслабне и да се тонизира. Всъщност, тя е преминала на 22-дневна веганска диета (проектирана от треньора на знаменитости Марко Борхес) още през 2013 г. заедно със съпруга си Джей Зи, според „Ню Йорк Таймс“.

„Предимствата на растителната диета трябва да бъдат известни“, написа тя. "Трябва да прекарваме повече време в любов към себе си, което означава да се грижим по-добре за себе си с добро хранене и да правим по-здравословен избор на храна."

Звездата също публикува някои от своите ястия на страницата си в Инстаграм.

Бионсе може да се кълне във веганската диета, за да влезе във форма, но не през цялото време е веган. Още през 2013 г. тя и Джей Зи замениха тази храна с морски дарове.

„Не се разрешава нездравословна храна“

Когато Бионсе е на път, не се страхува да поиска точно това, което желае. Според вестник „Дейли стар“: "Тя е изключително стриктна и приема всичко много сериозно, така че очаква списъкът ѝ с изисквания да се спазва."

Това означава, че зад кулисите не се разрешава нездравословна храна, а единственото, което иска, са бадеми и овесени сладки, сервирани в стъклени чинии. Салатният бар може да включва само зелени храни.

Бионсе също обича да има издълбани на ръка ледени топки за смучене и алкална вода, сервирана с точна температура със специални титаниеви сламки. И макар това може да звучи като изисквания на дива, тя има сериозни основания:

"Работейки толкова усърдно, пътувайки много и имайки интензивните шоута, тя чувства, че исканията ѝ не са твърде много. Певицата иска да знае, че всичко върви по план." - споделят медии

Като се има предвид колко усърдно работи, това е напълно разумно.

Шоколад

Макар и да избягва много храни, тя все пак обича лакомства от време на време, според Us Weekly. След ограничителна диета, при която „яде маруля“, певицата си позволява да хапва шоколад.

Също споменава няколко пъти, че обича сладкото на страницата си в Инстаграм – показвала е как яде и пие сладки неща. Бионсе също е публикувала няколко от веганските лакомства, които харесва, като кексчета, когато залага на храни на растителна основа.

Вода и витамини всеки ден

Хидратацията и доброто хранене са важни и Бионсе е наясно с това - тя полага съзнателни усилия, за да гарантира, че е внимателна към нуждите на тялото си. В интервю за списание „Пипъл“ тя споделя:

"Опитвам се да се грижа за себе си, пия поне една бутилка вода с лимон на ден и не забравям да приемам витамините си", разкрива тя.

Това е нещо като лимонада, но без захар. Цяла бутилка? Нищо чудно, че кожата ѝ винаги сияе!

Тя също е фен на студено пресования сок, при който се използва цялата диня, кората и всичко останало. Толкова ѝ харесва, че е станала инвеститор във фирма. 

Диета, която топи килограмите след бременност

Бионсе трябвало да свали значителни килограми, след като ражда първото си дете и то бързо.

„Нямах много време да отслабна, защото планирах шоу три месеца след раждането, което никога повече няма да направя!“ - казва тя за преживяното.

И така, какво е яла, за да свали над 20 килограма за по-малко от 100 дни? Бионсе разкрива някои от тайните си.

"Винаги закусвам, например, бъркани яйчни белтъци, зеленчуково смути или пълнозърнести зърнени храни с нискомаслено мляко. За обяд и вечеря ям много риба и зеленчуци", споделя тя.

Също така отбеляза, че избягва червеното месо и заменя ориза и макароните с киноа.

Хранене навън

С Джей Зи се радват да излизат навън, точно като всички нас, макар те вероятно да посещават по-луксозни ресторанти от повечето хора. Двойката има няколко любими места в Ню Йорк и много от тях сервират италианска кухня. И така, какво поръчва Бионсе, когато вечерят? Джей Зи казва пред Джими Кимъл, че обича пица с халапеньо и допълнителен доматен сос. 

Бионсе излиза и в Чикаго. Тя, Джей Зи и приятелката им Мишел Уилямс  поръчват пържено пиле и бисквити, дяволски яйца и пържени зелени домати. Те пируват с бисквити с маршмелоу и десерт подобен на бухтички.

Вина и пица в неделя

Каква е идеята на Бионсе за перфектната неделя и какво би яла в деня си за почивка? В интервю за списание „Пипъл“ описва неделите така:

„Няма работа, дори дискусия за работата; обяд в любимата ми пицария; чаша червено вино.

Понякога може да замени виното с друга напитка, тъй като казва пред списание „Бийт“, че обича да пие бира в неделя. 

Истинска лимонадена диета

Веган диетата може да е най-скорошният метод за отслабване на Бионсе, но в миналото тя е правила други. 

И така, какво прави тя конкретно?

"Направих пост за прочистване за 14 дни", разкрива тя. Накратко, главното почистване (известно също като лимонадена диета) е по същество бързо, когато разчитате предимно на напитка от вода, лимонов сок, кленов сироп и лют червен пипер. Също така трябва да правите ежедневни промивки със солена вода.

Не звучи много забавно - и Бионсе потвърждава, че не е така. 

Комфортната храна е душевна храна

Що се отнася до храна, която е позната, вкусна и успокояваща, Бионсе се насочва към тази за „душата“. Тя обича да се наслаждава на ястията на майка си и до днес, както и различни малко по-вредни храни на барбекю.

Спагети, сандвичи и други вкусни въглехидрати

Някои знаменитости избягват въглехидратите като цяло, за да останат слаби, но Бионсе не е една от тях и много пъти е споменавала това. През 2006 г. казва пред „Космополитън“, че макар да не готви много, е "добра в спагетите и сандвичите. Знам, че са лесни, но са моята специалност", казва тя. Така че е фен на хляба и тестените изделия като всяко нормално човешко същество.

За щастие неотдавнашната ѝ веганска диета все още ѝ позволява да приема много въглехидрати - което има някои приятни странични ефекти. Пред „Ню Йорк Таймс“ казва, че е забелязала блясък на кожата си и не се е лишавала от тях. Определено не трябва да пропускате картофите, ако искате чиста кожа. Тя често залага и на хляба и пуканките.