Ако в живота ти има хора, които те карат да се чувстваш некомфортно, може би е дошло време да се сбогуваш с тях. Разбери на кой да кажеш „сбогом“ според зодията си.

Овен

Раздели се с този, който се опитва да те „укроти“. Овните са пълнени с енергия и в обкръжението им не трябва да има хора, които им казват, че са „прекалено шумни“. Представителите на тази зодия са смели и не е нужно да се променят заради някого.

Телец

Нелоялните хора нямат място в живота ти. Телците пазят сърцето си и преди да пуснат някого в него, проявяват търпение, за да са сигурни, че намеренията на отсрещния човек са чисти. Не се обграждат с хора, които не ги приемат сериозно и не ценят отношенията помежду им.

Близнаци

Хората, които не те стимулират няма да ти липсват. Близнаците са любопитни, винаги готови да учат и да откриват нови неща. Тази година е добре да се отдалечат от всеки, който не ги вдъхновява да покажат най-доброто от себе си. Животът е твърде кратък, за да бъдеш с някого, който не се интересува от това коя си наистина.

Рак

Раздели се с хората, които не разбират колко е дълбоко сърцето ти. Взаимоотношенията с тези около тях за най-важни за рака, а когато обичат някого, „държат здраво“. Няма да съжаляваш, ако тази година прекратиш отношенията си с всеки, който вижда любовта ти като „обсебваща“ или „жалка“. Важно е да се заобиколена с хора, които те ценят.

Лъв

Лъвовете не се нуждаят от някой, който ги спира. По природа са смели, поемат отговорност и са горди – все неща, които не трябва да се променят. Тази година е добре да се отдалечат от тези, които ги карат да се чувстват като недобри хора, просто защото са по-уверени в себе си от тях. Любовта към себе си не е нещо, от което да се срамуваш.

Дева

Девите трябва да се разделят с тези, които постоянно се опитват да ги променят. Този зодиакален знак си е самодостатъчен и може сам да взема собствените си решения. Тази година е време да се откажат от хората, които не уважават тази тяхна страна и постоянно се опитват да ги превърнат в нещо, което отговаря на техните нужди. Бъди себе си и не се извинявай за това.

Везни

Време е за раздяла с хората, които винаги поставят нуждите си пред твоите. Готова си да се пожертваш за другите и често поставяш другите на първо място. Но тази година не общувай с тези, които се възползват от това. Обгради се с хора, които те ценят и не са егоистични.

Скорпион

Прекрати взаимоотношенията си с хората, които не зачитат чувствата ти. Ти си воден знак и е в природата ти да изпитваш силни чувства. Затова се раздели с тези, които ги пренебрегват и те карат да се чувстваш зле, защото показваш емоционалната си страна. Не позволявай на никого да те убеди, че това е лошо.

Стрелец

В живота ти няма място за хора, които те принуждават да следваш техните правила. Ти обичаш приключенията, свободата и живееш по собствените си такива. Когато става въпрос за взаимоотношения, имаш нужда от някого, който те насърчава да бъдеш себе си и да се научите да израствате заедно. Тази година се отдалечи от всеки, който се опитва да те принуди да бъдеш нещо, което не си. Сама решаваш коя да бъдеш.

Козирог

Не общувай с хора, които живеят само за днешния ден. Има разлика между „да живееш за момента“ и да градиш планове за бъдещето. Козирогът обича да планира. Стой далече от всеки, който не е подготвен за идващите дни.

Водолей

Остави назад хората, които изсмукват енергията ти. Винаги си готова да дадеш и да помогнеш, затова често поставяш другите на първо място. Тази година ограничи взаимоотношенията си с хората, които не ти връщат нищо в замяна.

Риби

Ще се чувстваш по-добре без хората, които смятат, че драматизираш. Всичко, което преживяваш минава през сърцето ти и да, понякога може би си малко емоционална или чувствителна, но това не е отрицателна черта. Не се отказвай от емоционалността си. Имаш голямо сърце и душа, която усеща всичко. Не се срамувай от това.