Депресията е дума, използвана толкова често в наши дни, че нейното значение се губи. Широката ѝ употреба обаче трябва да отразява колко наистина е значителна депресията в света днес.

Депресията е дума с толкова много значения, следователно е лесно неразбрана. Но в това е въпросът - депресията означава нещо различно за всеки човек, който я изпитва.

Депресията е дума, която мнозина разглеждат като извинение, когато в действителност това е причина. Причина с истина и валидност.
Не казваме да приемете депресията и да останем безсилно обзети от нея. Но твърдим, че когато я има - било то краткосрочно или хронично, бъдете мили към себе си, когато светът не е такъв.

Точно както значението на депресията е било засенчено от честата употреба на думата, така го има и значението на благодатта. Използвали сме и сме чували за употребата на думата, откакто се помним. И докато имахме общо разбиране за благодатта, в превода се губиха въздействащите значения. Независимо дали някой избере да я гледа духовно или логично, практиката да се показва и да дава благодат на себе си и на другите може да бъде от решаващо значение за завладяването на депресията.

В духовно отношение благодатта е вечно присъстваща тема в огромни и различни религиозни текстове, молитви и други духовни практики. Божията благодат се представя чрез Неговата безусловна и вечна любов за всички.
Депресията може да запълни ума с лъжи, че не заслужавате такава благодат и любов, но тези лъжи са бледи в сравнение с любовта и благодатта, които са съществували, съществуват и ще продължат да съществуват от Бога. Това е нещо, за което са ни казвали безброй пъти. Но след като наистина седнем с тази информация и размислим, можем да потвърдим, че благодатта всъщност е невероятна.

Откровението ни позволява да спрем да сме ненаситни към илюзията за контрол и да се отворим, за да получа такава благодат от Бог и от себе си. Ако не бяха болезнените ни моменти, не бихме преживели събуждането на красотата, които са благодатта и чистотата на Божията любов.

Животът с депресия е достатъчно труден без помощта на вътрешна и външна критика и преценка. Така че, дори ако е трудно да се предаде контрол, опитайте се да се съсредоточите върху това, което искате да контролирате вътре в себе си и изберете благодат. Изберете я за себе си, за да можете да я покажете на другите. Дори ако става въпрос за достойнство, стоплете се със славата на Бог и Неговата благодат, който счита всеки от нас за достоен вчера, днес и всички други минали дни и тези, които предстоят. Помнете, че кръвта на Исус на кръста е резултат от Неговата жертва, за да докаже нашето достойнство. Вярвайте в своята стойност, защото е истина.

Грациозно заздравявайте, като никога не забравяте светлината, която блести за вас през пукнатините на счупването. Външно осветете тази светлина и се покажете като основна сила, пълна с благодат за другите. И това ще отмине.