Всички сме чували за Шанзелизе, Айфеловата кула, Окото, Бахамите, Карибите, Египетските пирамиди и дори за Варна и Бургас, но замисляли ли сте се колко още райски кътчета съществуват по земното кълбо? За някои от тях, дори не сме подозирали, нека ги видим.

Чангбайшан, Китай: Най-големият ски курорт
Изненада! Китай се впусна в поредния хипер модерен проект. Този път, целта е да се изгради ски курорт за повече от 3 милиарда долара. Ваканционният проект се намира в боров резерват, в близост до границата със Северна Корея. Планираните писти за 43, като дължината на всяка ще бъде 20 мили. 



Бутан, Азия: Едно тайнствено кралство
Бутан е една от най-загадъчните страни на земята. Червеният ориз и лютите чушки са съставки в много от ястията.За бъдеш в Бутан, трябва да заплащаш такса за посетители, която е приблизително 200 долара на ден. Таксата включва настаняване в хотел, храна, транспорт и гид. В Бутан ще откриете заснежени върхове, девствени гори и прекрасни будистки манастири. 


Кимбърли, Австралия: Скалиста красота
Кимбърли е скалист район с размери три пъти-по големи от тези на Англия. Това райско кътче остава недокоснато в продължение на дълги години... до днес, когато започват да настъпват промени: луксозни хижи и бунгала, много, от които имат своите частни летища. Да, днес Кимбърлийският район е насочен към по-богатата част на населението, но ако имате много пари в брой, вече знаете къде да отидете.



Константиа, Африка: Страната на виното
На фона на красивите склонове на планината Тейбъл, Костантиа предлага 10 винарски ферми, датиращи от 1685г. Перлата в короната на града е лъскавият хотел Стийнберг с най-добрата винарна, голф игрище, спа и три огромни ресторанта. Наскоро хотел Стийнберг беше класиран като хотел №1 в цяла Африка.



Пуерто Рико: По-добър избор от Бахамите
Повечето туристи предпочитат Бахамските острови или Хаваите, но този райски остров е също толкова достоен за посещение. Красиви морски плитчини, в които можете да се потопите, избягвайки от лятната жега. Най-добрият хотел носи името Ритц и разполага с 115 стаи с изглед към океана, спа, фитнес, джакузита, голф игрища, боулинг и пътеки за колоездене.