На 24.05. Венера, планетата на любовта, хармонията и партньорствата, влиза в знака Близнаци и ще остане там до 17.06.

Близнаци е най-приказливия, общителен и любопитен знак от зодиака и Венера много добре разгръща потенциала си в него. Поради тази причина от една страна периодът е много подходящ за изглаждане на отношенията в партньорствата, както в личните, така и в професионалните, понеже ще сме по-склонни да изказваме притесненията и съмненията си относно другия, без да прекаляваме с драмата, но също така ще виждаме и оценяваме противоположната гледна точка.

От друга страна тези близо четири седмици са идеални за срещане на подходяща половинка и набелязването й. При всички случаи възможности за романтични преживявания няма да ни липсват. Ще срещаме интересни хора, с които да пофлиртуваме и да се позабавляваме.

Освен в любовен план, Венера ни показва и какво ще привлича интереса ни през периода и какво ще ни харесва да правим. Поради тази причина е много вероятно някои от нас да се втурнат да пътуват и да се запознават с нови хора и места, които по един или друг начин ще разширят мирогледа им, трети може сериозно да се занимаят с изучаването на нова наука или дисциплина, четвърти ще отделят сериозно внимание на колите, телефоните или други средства за комуникация.

Най-добре ще се отрази преминаването на Венера през Близнаци на въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци, както и на хората с лични планети или асцендент в тези знаци. Те много лесно ще успяват да се ориентират в ситуациите, в които попадат и ще постигат намисленото с лекота и финес. И личните им и професионалните им партньорства се очаква да се развиват и разгръщат по начина, по който искат.

Земните знаци Телец, Козирог и Дева се очаква да се чувстват финансово стабилни през периода. Възможно е да получат забавени плащания или възнаграждения.

Водните знаци Рак, Риби и Скорпион ще са на романтична вълна и по всяка вероятност ще витаят в облаците, мечтаейки за любим човек.

Огнените знаци Стрелец, Лъв и Овен може да очакват изненадващи обаждания или съобщения, които силно ще ги развълнуват.