Не бъдете предубедени към тази рецепта - ако обичате пържено пиле, то и пилето с кокос ще ви допадне. Пилешки филенца, потопени в яйца и покрити с кокосови люспи, а след това изпържени съвършено – перфектното предястие. Ето и как да си го приготвите:

Необходими съставки:

• 3 пилешки гърди без кости, без кожа, нарязани на дълги тънки ивици
• 2 - 3 чаши подсладени кокосови люспи
• 1/2 чаша царевично нишесте
• 1 ч.л. лют червен пипер
• сол и пипер на вкус
• 3 яйца
• масло за пържене

Начин на приготвяне:

В плитка купа разбъркайте царевичното нишесте, лютия червен пипер, солта, черния пипер и оставете настрана.

Разбийте яйцата в друга купа. Поставете кокосовите люспи в друга плитка купа.
Потопете парчета месо първо в сместа с царевично нишесте, след това в яйцата и накрая в кокоса, като се уверите, че месото е напълно покрито с кокосови люспи. Повторете с всички пилешки парчета.

Загрейте 25 до 50 грама масло в дълбок съд или тиган на 175 градуса.

Добавете пилето към горещото масло, но не цялото наведнъж, а се уверете, че всяко парче пиле не докосва останалите. Пържете от двете страни за около 2 до 3 минути, като се уверите, че вътрешността е приготвена. Прехвърлете пилето на хартия, за да „подсушите“ мазнината.

Сервирайте със сос по избор.

Лесно, нали?