Анна Ронлунд е прекарала последните 15 години в събиране на статистически данни, които ще са разбираеми за всички. Тя не искала да интервюира хората по света и после да представя информацията в скучни таблици. Анна искала лесен начин, с който да покаже колко различни и колко еднакви са хората по света.

Така се ражда проектът ѝ Dollar Street. В него участват множество фотографи, които са документирали какъв е животът в 264 домакинства от 50 различни държави. Във всеки дом фотографът заснема до 135 обекта, като обувките на семейството, четките им за зъби и любимите играчки на децата.

 „Хората от различни култури често са представяни като страшни или екзотични, казва Анна. Това трябва да се промени. Ние искаме да покажем как реално живеят хората по света. Стори ни се съвсем логично да използваме снимки за целта, защото по този начин сами можете да видите как живеят хората от различните прослойки по света. Нашият проект ви позволява да погостувате на много, много домове по цял свят, без да напускате дома си.“

В галерията ни ще видите някои от най-интересните снимки, подредени от най-бедните към най-богатите семейства. Представените данни не показват самия доход на семейството, а отразяват с колко пари живее на месец. „Показаните долари към всеки дом отразяват потреблението на всеки възрастен в семейството. Това означава, че след като сметнем с колко пари живее семейството на месец, разделяме общата сума на нещо, наречено „възрастов еквивалент“, позовавайки се на факта, че малките деца консумират по-малко“, обясняват от проекта.