Можете ли да повярвате, че от времето на хита "Маската на Зоро" изминаха повече от 20 години, а британската актриса Катрин Зита-Джоунс почти не се е променила? Носителката на Оскар многократно е оглавявала списъците на най-красивите дами на планетата. Но каква е нейната тайна?

Грижа за кожата и косата

Актрисата е страшно стриктна и отделя достатъчно време за грижа за себе си. Всяка неделя тя си прави маска за лице, маникюр и нанася горещо масло на косата си. Катрин често посещава фризьора, за да отреже всички сухи и накъсани краища, като през останалото време се опитва да избягва сешоара, пресите и машите.

Заради сияйната си и гладка кожа и липсата на бръчки, актрисата често е обвинявана, че през годините е прибягвала до множество козметични разкрасителни процедури и дори операции. Звездата обаче твърди, че никога не е лягала под ножа на хирурга, въпреки че много пъти е казвла, че няма нищо против пластичната хирургия, стига да е в границите на нормалното и естетически красивото. "Ако се чувстваш по-добре след пластична интервенция, коя съм аз, че ​​да ти кажа, че това не е наред и не трябва да го правиш?", споделя актрисата. 

Холивудската красавица признва, че обича на фокус в грима й да бъдат очите и никога не може да бъде хваната да излиза от вкъщи без спирала и очна линия, дори и само, за да изхвърли боклука. Идолите й от детството са Елизабет Тейлър, София Лорен, Брижит Бардо и Ан-Маргрет са тези, които запалват страстта й към изразителния грим на очите. 

А ето и какво включва ежедневната грим рутина на красивата британка:

"Мразя ясните линии. Рисувам очите си с молив и веднага ги туширам с четка. Това е ежедневният ми грим. Също така задължително използвам извивачка за мигли, която бих взела със себе си дори на самотен остров. Следват няколко слоя спирала и отново черна очна линия." Именно любовта й към козметиката накара актрисата преди време да пусне няколко козметични продукта от собствената си марка Casa Zeta-Jones.

Спорт

В свободното си време Катрин се занимава със спортно ходене на открито или на бягащата пътека, плуване, тенис, йога, гребане в изправено положение и много танци. Джоунс споделя, че упражненията не само й помагат да остане във форма, но и подобряват психическото й състояние и я държат в кондиция. Доказателство за нейната мания за активен начин на живот може да се намери в множеството й публикации в Инстаграм.

Хранене

Звездата се придържа към три основни хранения през деня и никога, никога, никога не пропуска закуската. През зимата тя се състои от овесена каша с банани и боровинки, а през лятото преминава към нискомаслено кисело мляко с гранола и горски плодове. За обяд и вечеря задължителна е лека салата с рукола, спанак, кедрови ядки, домати, синьо сирене, сушени боровинки и дресинг от зехтин, балсамов оцет и горчица. Основното й ястие пък е пиле на скара или риба треска с пълнени патладжани.

Звездата е сигурна, че красотата започва отвътре, затова основните й принципи за подържането й са голямо количество вода врез деня, поддържане на киселинно-алкалния баланс, 8 часа здравословен сън, правилно и питателно хранене и избягване на всякакъв вид алкохол.