Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън облече костюм, създаден от дизайнера от Велики Преслав Петър Петров. С тоалета, в стила на 50-60 години на ХХ век, кралската особа блясва на благотворително събитие в Лондон. Стилната дреха предизвиква огромен интерес в средите на аристократите и влиза в социалните мрежи, а лично херцогинята споделя снимки в новия си костюм.Всички водещи вестници във Великобритания, няколко сайта и световни модни издания като Vogue и Vanity fair, коментират безупречната визия на Кейт в стилната дреха, а снимка на херцогинята е публикувана на корицата на “Дейли Телеграф”. В публикации Кейт Мидълтън, облечена с костюма, създаден от Петър Петров, е сравнена с Джаки Кенеди.

Непосредствено след медийната суматоха брандът “Епонин”, в който работи Петров и който прави бутикови облекла за популярни личности от цял свят, получава над 100 поръчки.

Петър Петров лично отнася в двореца “Кенсингтън Палас” костюма. След час проверки охраната допуска в сградата единствено момчето от Велики Преслав, разказва сестрата на Петър Станислава.

В модните среди на Острова се знае, че херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън е почитателка на дрехите на “Епонин”, които са с цени между четири и пет хиляди английски паунда. След фурора пожънат от Петър Петров на модна къща “Епонин” се наложило да набира нови работници.

Младият дизайнер е роден във Велики Преслав през 1982 година, но от 10 години живее и работи в Лондон, съобщава Trafficnews.bg.

Пътят на Петров в модата започва, след като завършва Техникума по облекло и хранене в Шумен. Учил е рисуване в Шуменския университет, Националния университет по технологии и дизайн в Киев. Между 2002 и 2003 година работи в родния си град като крояч във фирма “Бору Стайл”. В следващата година е младши моден дизайнер във “Вея Елит”. После две години е моден дизайнер в “Сева Фешън”. Прави няколко успешни дамски модни колекции във Варна. Получава награда за фешън дизайнер, след което се озовава в английската столица. От 2011 година работи с “Еполин”.