Жизел Бюндхен е модна икона и най-скъпо платеният модел в света за 8 поредни години. Само през 2015 г. тя е спечелила 44 млн. долара... но кой би предположил, че 14-годишната Жизел е тормозена и обиждана от съучениците си, първата ѝ целувка е била заради бас, а момчетата не са ѝ обръщали никакво внимание.

На Жизел завиждат милиони момичета по цял свят, но в училище тя постоянно отнасяла подигравки за големите си предни зъби, защото била твърде кльощава и защото била твърде висока, в един момент дори била считана за най-грозното момиче в класа.

Тя изтърпяла всички прякори като „Олив Ойл - гаджето на Попай”, „жираф” или „клечка”, а на училищните тържества никой не искал да танцува с нея. „Бях висока и слаба, затова изпъквах. Тогава си мислех, че тормозът е част от живота. Когато бях на 14 г. вече бях 180 см и не беше никак забавно.”

Тогава Жизел е избрана за отбора по волейбол заради височината си, но тя е и една от основните поводи за безкрайните подигравки.

Американският сайт MailOnline се среща с главните виновници за този тормоз, за да разбере какво мислят сега, когато Жизел е супер модел.

Дейвидсън Хърт, Алесандро Богадо и Кенър Клесенър признават, че са се подигравали на Жизел и често са ѝ погаждали номера, но смятат, че обидните прякори са били само „невинни шегички” между близки приятели.

Те твърдят, че нейната близначка, Патриша, била най-сладкото момиче в училище и всяко момче искало да бъде нейно гадже, а Жизел била най-нежеланото момиче.

Дейвидсън дори разкрива, че първата целувка на Жизел, която била от споменатия Алесандро, била част от бас между трите момчета, за да видят кой от тях има смелостта да целуне „грозното пате”.

Но изглежда, че и до днес Жизел не знаела, че целувката е част от шега, защото наскоро споделя: „Тази целувка беше най-специалното нещо в живота ми дотогава. Беше само една, но след нея единственото, което беше в ума ми, беше той.”

Въпреки че се опитвала да не го приема много лично, нейни приятели споделят, че целият този тормоз я направил много несигурна, понякога дори ходела на училище с две долнища от пижами под панталоните си, за да изглеждат краката ѝ по-дебели. Никога не показвала голите си крака и ръце, освен по време на волейбол, а на една от своите приятелки често споделяла, че се мисли за много грозна и се срамува от тялото си.

Тримата твърдят, че Жизел винаги се държала мило с тях, независимо от гадните номера, а единствената ѝ утеха била, че „един ден ще стане известна и тогава ще видят.”

Нейни близки от училище споделят, че въпреки всички подигравки, тя никога не избухвала – умеела да се контролира и не показвала, че е засегната.

Друг неин приятел си спомня как съучениците му на 13-14 г. се събирали след училище на малки домашни купони: „Момчетата носеха газирани напитки, момичетата – снаксове. След това пускахме музика и започвахме да танцуваме. Но никой не искаше да танцува с Жизел, тя беше твърде висока. Сигурен съм, че тези момчета сега съжаляват, че не са ѝ обръщали внимание.”

Дейвидсън разказва, че Жизел била най-грозната от 6-те сестри Бюндхен: „Жизел имаше плоско дупе и никакви гърди, а Патриша имаше извивки. Наричахме Жизел Оли, като Олив Ойл, защото беше толкова кльощава и висока. Когато започна да говори как иска да стане модел, започнахме да ѝ се подиграваме още повече. Казахме ѝ, че може да бъде само модел на дръжки за метли! Ако някой тогава ни беше казал, че Жизел ще стане най-известният модел в света, щяхме да го помислим за луд. ”

Сега Дейвидсън споделят: „Въпреки че съучениците ѝ я нараняваха, тя никога не им отвръщаше. Ако трябва да съм честен, нейното поведение ме кара да се чувствам виновен. Но всички бяхме малки, не сме го направили с лошо, просто бяхме деца. Разбира се, ако съм направил нещо, с което да я нараня, искам да се извиня. Днес напълно ѝ се възхищавам.”

Вероятно единственият човек, който вярва в нейния успех, е един от приятелите на баща ѝ – Дилсън Щайн, който работел в модната индустрия. Когато я среща за първи път, Жизел е 14-годишна и той си спомня: „Веднага щом я видях, ѝ казах, че тя ще бъде един от най-известните модели в света. Но никой не ме приемаше сериозно. Тогава се запознах и с Патриша, но знаех, че само Жизел има нужните качества, за да успее.” Накрая Дилсън убеждава бащата на Жизел да я заведе в модна агенция в Сао Пауло. Първото състезание за модели, в което участва Жизел, е през 1994 г. и тя завършва втора. Участва в модни ревюта дори в Япония, преди големия ѝ пробив в нюйоркската седмица на модата през 1996 г.

Миналата година Жизел се пенсионира от модния подиум, след 20 години  успешна кариера, благодарение на която е спечелила 386 млн. долара. А Дилсън споделя: „Жизел е това за света на моделите, което е Пеле за футбола. Никога няма да има друга като нея.”

Днес супермоделът от немски произход празнува своя 43-ти рожден ден!

Честит рожден ден, Жизел!