Студените дни пораждат във всеки нуждата за по-топли напитки. Тази колекция от рецепти е изпълнена с най-ароматните топли напитки, на които обичаме да се наслаждаваме.

Повечето от тях се сервират в чаша или съд от устойчиво стъкло. Ще имате най-добрите напитки, ако предварително загреете съда, за да се гарантира, че напитката ще остане топла за по-дълъг период от време. Тази проста стъпка може да се направи по няколко начина: чрез топла вода от чайника, за да се загрее чашата, чрез загряването на чаша пълна с вода в микровълновата за 20-30 секунди или просто да тече гореща вода над вашите чаши. Съвпадението между напитката и температурата са едни от тези лесни стъпки, които са от ключово значение за усъвършенстване на вашите коктейли.

Ето и предложенията на Dama.bg:

Chocolate Kiss

Това е прекрасна шоколадова напитка, която ще ви затопли във всеки един момент. Разновидност на обикновения горещ шоколад с леко докосване на кафе ликьор за по-дълбок аромат. В съответствие с името му на върха му е поставен топинг от шоколад.

Съставки:
2 с.л. ликьор
горещ шоколад
сметана
шоколадов топинг

Приготвяне:
Изсипете ликьора в чаша и напълнете догоре с горещ шоколад. Разбъркайте добре. Отгоре украсете с бита сметана и топинг.

 

Карамелено мляко

Лесна за приготвяне напитка, която може да приготвите за 5 минути без усилия в студените съботни дни.

Съставки:
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. захар
1 ч.л. мед
канела на вкус

Приготвяне:
Разтопете захарта на среден огън докато се втечни, но внимавайте да не загори. Към нея добавете млякото. Разбърквайте за няколко минути. Не е нужно млякото да завира, нужно е само да се затопли до средна температура. Бъркайте и загрявайте докато захарта се разтвори напълно. Прибавете останалите 2 съставки – меда и канелата. Разбъркайте и поднесете.

 

White Chocolate Latte

За тези от вас, които обичат аромата на шоколад и кафе, защо не забъркате едно Лате с бял шоколад.

Съставки:
2 чаши мляко
2 с.л. захар
2/3 бял шоколад
2 с.л. разтворимо кафе на гранули
1 ч.л. екстракт от ванилия
¼ ч.л. бадемов екстракт
сметана
канела на вкус

Приготвяне:
Разбъркайте първите четири съставки заедно в малка тенджера на слаб огън, докато белият шоколад се разтопи. Сложете ваниловия и бадемовия екстракт. Изсипете поравно получената смес - например в 4 чаши. Гарнирайте с разбита сметана. Пожелание и с канела. Сервирайте веднага.