За секс се говори много. Почти навсякъде около нас има „специалисти”, които раздават съвети на килограм. За тъмната страна на секса обаче малцина се осмеляват да говорят. Ето няколко неща, които няма да чуете от всеки:

 

Сексът е в основата на всичко.

Едва ли ще се намери някой, който в прав текст да ви каже, че сексът е причината, поради която си купувате нова рокля, скъпо бельо или пък „убивате” три часа при фризьора. Дори сега много от вас ще кажат, че го правят предимно се себе си. Признайте си обаче, че в основата на всичко стои мъж, пред когото искате да се покажете в най-добрата светлина, което пък от своя страна предвещава незабравими емоции в спалнята.

Сексът не винаги е това, което сме си представяли.

Особено когато партньорът е нов. Често пъти докато двамата души си паснат в леглото минава доста дълъг период, в който не всичко върви като по мед и масло.

 

„Плаче ми се, а той ме иска.”

На противоположния полюс пък е ситуацията, когато двама души са прекалено дълго време заедно. Динамичното ежедневие често „убива” желанието за интимни ласки, а на моменти се получава нещо от типа „Плаче ми се, а той ме иска”. 

Неприятни преживявания.

Често пъти в желанието си да експериментират под завивките, партньорите се натъкват на неприятни преживявания, които дълго време оставят горчиви спомени в съзнанието им. Или поне докато не се появи човекът, който да превърне кошмара във вълнуващо преживяване. Неслучайно казват, че лош секс няма, има лоши любовници.

 

Първият партньор не винаги ще означава нещо.

Може и да помните цял живот първия си сексуален партньор, но с времето едва ли той ще означава нещо за вас. И това е съвсем нормално. По-притеснително би било, ако във всеки следващ търсите прилика с първия, рискувайки да пропуснете красивите моменти на новата връзка.