1. Мисли за нещата, които имаш, а не за нещата, които нямаш.

Вместо да се оплакваш, благодари. Защото някъде някой би искал да бъде на твоето място. С твоите "липси". Стига да има нещата, с които ти си благословен. Не забравяй, че съдбата не е толкова щедра към всички, колкото е към теб. Дори в този момент да не го осъзнаваш, имаш всичко, което ти е нужно, за да бъдеш щастлив.

2. Общувай с хора, които са ти приятни.

А не с хора, които крадат от времето и енергията ти. Общувай с хора, които са позитивни, а не с такива, които във всяка ситуация виждат само негативното. Общувай с хора, които обогатяват душата ти, а не я ограбват.

3. Отделяй време за семейството си.

Не забравяй, че това е най-важното в живота. Не обърквай приоритетите си. Не отлагай моментите, в които може да сте заедно. Не се оправдавай с работата. Не позволявай най-маловажните неща да заемат най-голяма част от времето ти.

4. Пътувай.

Не е важно къде. Нито за колко време. Просто си подарявай почивка и нови изживявания. Заслужаваш го. Повярвай, всяко ново място, всяка нова среща носи нови емоции, нови спомени, нова енергия. Дай ги на душата си.

5. Отвори сърцето си за прошката.

Без нея не можеш да продължиш напред. Без нея не можеш да се освободиш. Да простиш значи да се освободиш - от гнева към другия. И от гнева към себе си. А когато се освободиш от гнева, отваряш място за радостта.

6. Вярвай, че най-доброто предстои.

И ще видиш, че ще е така. Мислите определят преживяванията ни. Затова изпълни мислите с благодарност. С нея ще дойде и спокойствието. А с него - и щастието.

7. Дишай.

Просто дишай. Усети живота в теб. Усети живота около теб. Тук си. Жив си. Щастлив си.
БЪДИ!!!