Счита се, че жената трябва да притежава три безупречни неща: прическа, маникюр и обувки. Ако на първите две може смело да се доверите на майсторите в салони за красота, то за третото трябва да вземете решение сами.

Проблемът за избора на обувки е най-актуален в студения сезон. Иска ни се едновременно да са стилни и красиви, топли и удобни. Неправилно подбраните обувки, боти или ботуши безнадеждно ще съсипят външния ни вид, дори да сме се постарали за прическата и маникюра.

Предлагаме ви да се съсредоточите върху избора на ботуши: какъв модел да изберете за есента и зимата според вашата височина, тегло и форма на краката?

1. Ако имате широки прасци, в никакъв случай не е необходимо да привличате вниманието към тях. Големи катарами, кожа или закачлива декорация ще направят прасеца още по-широк. Използвайте законите на визуалната измама - вертикален цип ще придаде на крака стройност и грация.

2. Собствениците на тънки прасци - не се препоръчва да прибягвате до широки и обемни модели ботуши от релефен/гофриран материал. Ако тези ботуши са по-широки в прасеца дори с няколко сантиметра, неминуемо ще създаде впечатление за прекалено кльощави крака. Изберете ярки или светли цветове и чорапогащи не в тон, а в контраст с обувките.

3. Дълги и стройни крака визуално се оформят от ботуши с вертикален цип. Допълнителен ефект дава и тънкият ток. Квадратният ток и разширяването в горната част на крака прави краката по-пълни и по-широки, така че избягвайте този модел, особено ако не сте много високи.

4. Заобленият нос на ботушите придава женственост и елегантност, което помага да се прикрие широк крак. Катарамите и декорациите в глезените трябва да се избягват, ако не искате да се акцентира върху широкото стъпало.

5. Собственичките на голям размер трябва да избягват ботуши с остри носове и ботуши в ярки нюанси. Те се вписват в обувки със заоблен нос, тъмни на цвят и на платформата.